Mi erdélyi magyarok, közel 100 év után először szavazhatunk a magyarországi országgyűlési választáson. Mindazon állampolgároknak akik regisztráltak, feliratkoztak adatódik az a lehetőség, hogy szavazhassanak is a magyarországi országgyűlési választásokon. Településünkön 470 szavazati joggal rendelkező lakos van. Azon maroshévízi személyeknek akik levélben megkapták a szavazó lapjukat az a lehetőség kínálkozik, hogy március 29.-én vagy április 5.-én… Tovább »

Mi erdélyi magyarok, közel 100 év után először szavazhatunk a magyarországi országgyűlési választáson. Mindazon állampolgároknak akik regisztráltak, feliratkoztak adatódik az a lehetőség, hogy szavazhassanak is a magyarországi országgyűlési választásokon. Azon maroshévízi személyeknek akik levélben megkapták a szavazó lapjukat az a lehetőség kínálkozik, hogy március 29.-én vagy április 5.-én a helyi római katolikus egyház hittantermében 14… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014 márciusi száma, tartalmából: – Hirek – Erdélyi mozgókép történet – Helytörténeti sorok – Egyházi szemle – Parfüm, az időgép – Sport – Kemény János Gimnázium oldala Az újság online is olvasható vagy letölthető a http://hirlap.marosheviz.info címről.

Mi erdélyi magyarok, közel 100 év után először szavazhatunk a magyarországi országgyűlési választáson. Mindazon állampolgároknak akik regisztráltak, feliratkoztak adatódik az a lehetőség, hogy szavazhassanak is a magyarországi országgyűlési választásokon. Azon maroshévízi személyek akik levélben megkapták a szavazó lapjukat az a lehetőség kínálkozik , hogy március 29.-én vagy április 5.-én a helyi római katolikus egyház hittantermében… Tovább »

Március 15.-e Nemzeti Ünnepnapunk. Ez alkalommal is a maroshévízi magyarság megünnepelte e fontos napot. Az ünnepség 17 órakor kezdődött amikor a helyi római katolikus templomban ünnepi szentmisére került sor. Ezt követően Séra Ilona a Kemény János Gimnázium igazgatónőjének az ünnepi beszéde hangzott el, majd a Kemény János Gimnázium diákjainak és a református egyház együttesének a… Tovább »

Nemzeti ünnepünkre 2014. március 15.-én emlékezünk a romai katolikus templomban 17:30-kor a Kemény János Elméleti Líceum diákjainak fellépésével. Reméljük megtisztel jelenlétével.

Március 8-án szervezte meg a tizedik EKE-gyereksíversenyt az EKE-Kolozsvár 1891 –, Borszéken. A 100 sportoló közt maroshévízi sízők is voltak. Eredményeik: 9-10 évesek: 1. Karácsony Karina (Maroshévíz, 23.15), 2. Hámos Roxána (Maroshévíz, 24.65),

Maroshévízen zajlott le a 2. Kelemen Kupa elnevezésű sítúra verseny. Eredmények: nyitott versenyen: 1. Manea Silviu, 2. Ionut Galiteanu, 3. Manea Rares, mindhárman Zernyestről. Nők: 1. Dobre Alexandra – Zernyest, 2. Dan Andrea – Zernyest, 3 Marc Maria – Marosvásárhely. 16-25: 1. Balan Silviu – Negyfalú, 2. Bartos Tibor – Havasrekettye, 3. Spiru Vlad –… Tovább »

A Többség–kisebbség elnevezésű projektben három országból összesen hat település vesz részt azzal a céllal, hogy elemezzék a kisebbség és a többség helyzetét az adott településeken. Ausztriából Alsóőr és Felsőőr, Magyarországról Debrecen és Nyíregyháza, míg Romániából Csíkszereda és Gyergyószentmiklós kapcsolódott be az együttgondolkodás folyamatába. A projekt első állomása Székelyföld volt amely március 3 – 7 között… Tovább »

Március 10.-e a Székely Szabadság Napja. Ez évben is Marosvásárhelyen e nap kellőképp meg lesz ünnepelve. A 17 órakor kezdődő eseménysorozatra Maroshévízről is indul busz, így akik részt akarnak venni az ünnepségen március 10.-én 13 óra 30 perckor legyenek a római katolikus templom előtti téren ahonnan a busz indul. Jegyek ára 10 lej (jövet –… Tovább »