A megyei labdarugó bajnokság 18. fordulójában: Székelyudvarhelyi Roseal–Maroshévízi Tudomány 6–1 (2–0). A hévízi csapat gólszerzője Daniel Roca (59.).

Április 28.-án, hétfőn Maroshévízre látogatott a Pongrácz Gróf Alapítvány vezetősége. A dr. Bala Géza elnök, Bilibok Levente alelnök és Gábor Róbert titkár alkotta csoport egy rövid városnézés után ellátogattak az Urmánczy család sirboljához, majd találkoztak a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetőségével is. A két civil szervezet közötti találkozón elhangzottak mindkét fél tevékenységei, ugyanakkor szó került… Tovább »

“Megritkult a kortársak sora A fiatalkor is már rég elszált tova” Meghívó Maroshévízre 70 éves kortárstalálkozóra. Szeretettel várjuk minden belföldi vagy külföldi lakost, akik 1944-ben születtek Maroshévízen, vagy később betelepedtek, egy felejthetetlen találkozóra ez év június 21.-én. Érdeklődni Pál Magdolnánál lehet a 0741292541-es telefonszámon, vagy Korpos Rozáliánál a 0752327048 telefonszámon.

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014 áprilisi száma, tartalmából: · Költészet Napja Maroshévízen · Legyen hivatalos a kisebbségek nyelve az általuk lakott területen · Fekete Madonna zarándoklat · Májusi előzetes · Petőfi Sándor ügy lezárva · Németországi vendégek Maroshévízen · Helytörténeti sorok · Magyar sír sorsok Maroshévízen · Helyi címerünk · Kemény oldal – A Kemény… Tovább »

A labdarugó Románia Kupa keretén belül: Lövétei Egyesülés–Maroshévízi Tudomány 2–0 (1–0)

Holnap, április 11.-én, pénteken, 16 órától a maroshévízi Kemény János Gimnázium dísztermében a Költészet Napja alkalmából egy ünnepi rendezvényre kerül sor. A rendezvényen jelen lesznek magyarországi, Maros és Hargita megyei költők. Ez alkalommal bemutatásra kerül Hadnagy József (Debrecen), Kő és tükör között című kötete valamint a maroshévízi Bajkó Zsigmond: Jég és virág című verseskötete. Szervezők:… Tovább »

A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdet alsó és felső tagozatos általános iskolai tanulók részére. Felhívás: Küldjenek a diákok bármilyen technikával készült rajzot, festményt településük címerének másolatáról (akár a település jellegzetes épületei környezetében), amely legfeljebb A3-as (42x30cm) méretű Egy tanuló egy munkával pályázhat, de ugyanazon borítékban több diák is beküldheti pályázatát. Az alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni a… Tovább »

A megyei labdarugó bajnokság 16. fordulójában: Karcfalvi Hargita–Maroshévízi Tudomány 2–1 (0–1). Gólszerzők: Gigi Vânău (85.) és Both Tamás (88.), illetve Dan Roca (43.). A hévízi csapat a 4. helyen van.

Április 3 és 7.-e között vendégek vannak településünkön a frankfurti római katolikus egyháztól. A Klaus Dieter Then által vezetett csoport évente ellátogatnak Maroshévízre hisz ide tova 25 éve a két római katolikus egyházközség testvéri kapcsolatba van egymással.

I. SZÉKELYFÖLDI SZAVALÓVERSENY – GYERGYÓSZÉKI SZAKASZ – Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószéki szervezete meghirdeti az I. Székelyföldi szavalóverseny gyergyószéki szakaszát ez év április 9-én, Gyergyószentmiklóson. A versenyre 15 éven felüliek jelentkezését várjuk, egy szabadon választott verssel, amelynek előadási ideje minimum két perc, de nem haladhatja meg a tíz percet. Magyar szerzők lírai alkotásai kerülhetnek… Tovább »