A dr. Urmánczy Nándor Egyesület egyik célkitűzése a névadójának az életének és munkásságának a köztudatba való újbóli bevitele. Ezért szervezik meg minden évben más és más településen az Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőt. Borszék, Gyergyóremete, Gyergyóditró, Gyergyóalfalú után május 29.-én Csomafalván volt megtartva az említett történelmi vetélkedő, melyet a helyi Köllő Miklós Általános Iskolával közösen szerveztek…. Tovább »

Az O. C. Taslauanu Gimnázium VI osztályos tanulója, Adriana Pop, fogja Romániát képviselni az V. Nemzetközi Méhész Ifjak ( International Meeting of Young Beekeepers) találkozóján, melyet június 5-8 között fognak megtartani a lengyelországi Pszczela Wola településen. Románia első alkalommal vesz részt ilyen szintű rendezvényen..

Május 26-31 között frankfurti vendégek tartózkodnak Maroshévízen. A frankfurti római katolikus egyház és a maroshévízi római katolikus egyház több mint húsz éve testvéri kapcsolatot létesítettek, így évente több alkalommal is érkeznek Maroshévízre németországi vendégek. Ez alkalommal a Klaus Dieter Then vezette csoportban 13 fiatal kapott helyet akik a Maros parti településen fognak felkészülni a bérmálásra…. Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014, májusi száma, tartalmából: · Hírek · Magyar Hősök Napja (beszámoló) · Maroshévízi Ifjúsági Közösségi Nap (beszámoló) · Újabb rovásírásos kövek · Petőfi Sándorról másképpen (2) · Helytörténeti sorok (12) · Sport · Süssünk együtt · Kemény János Gimnázium oldala Az újság online is olvasható vagy letölthető a http://hirlap.marosheviz.info címről.

Minden településen fontos a hőseink iránti tiszteletadás és ez nem párt vagy szövetség politika (szerencsére), így Erdély szerte is május havában a hőseinkről, akik értünk, a hazáért áldozták életüket megemlékeznek. Maroshévízen 2007-től minden évben megemlékezések vannak a Magyar Hősök Napja alkalmával. Ez évben sem volt kivétel, hisz a már megszokott déli 12 órai harangszókor a… Tovább »

Ma, vasárnap 25.-én, van a Magyar Hősök Napja. Akárcsak az eddigi években is aki teheti déli 12 órakor jöjjön ki a Zsákhegyi Katonai Temetőbe, hogy méltóképpen emlékezzünk meg azokról akik az életüket adták a haza megvédéséért

A megyei bajnokság kertén belül: Maroshévízi Tudomány – Csíkszeredai FK 2-6 (0-2)

Amint már azt hírül adtuk a Pünkösdi Boldogasszony Zarándokvonat ez évben is meg fog állni településünkön. Először a dr. Urmánczy Nándor egyesület kérésére, 2012-ben állt meg a vonat és ez így volt a múlt évben és így lesz ez évben is. Habár ez évi maroshévízi megállása nem volt annyira zökkenő mentes, hisz ha a múlt… Tovább »

Május 22.-én 18 órától került sor a Kereszthegy című film maroshévízi bemutatójára. Az 1944 őszén zajló harcokat bemutató film a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztálya és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. koprodukciójában, a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével született meg. A film forgatókönyvírója és rendezője két fiatal történész, Nagy József és Bárány Krisztián…. Tovább »

2014 június 1-én a Galócási Magyar Ifjúsági Szervezet közösen az Old Boys csapattal és partnerségben a galócási polgármesteri hivatallal, immáron második alkalommal szervezi meg az Amatőr foci bajnokságot a helyi Sport bázisnál. Eseményünk főtámogatója a Communitas Alapítvány. Jelentkezni és érdeklődni a 0741 343 879 telefon számon vagy a zoltanbarti@yahoo.com e-mail címen lehet.