Hazatért a Romániát képviselt csapat a Nemzetközi Ifjúsági Méhész Olimpiáról. Még április folyamán Bukarest melletti Ciofliceni településen zajlott le a Nemzetközi Ifjúsági Méhész Olimpiára való válogató, mely találkozó a lengyelországi Pszczela Wola településen zajlott le június 5-8 között. Romániát három fiatal képviselte köztük a maroshévízi Pop Adriana is bekerült a válogatottba. A maroshévízi méhész a… Tovább »

A hollandiai Hengello település és a maroshévízi Bethlen Kata Alapítvány évek óta jó viszonyba vannak egymással. Ha nemrég a hollandiaiak a helyi „Szeretet konyha” működését segítették, jelenleg 40 hévízi családnak küldenek havonta 80-40 lej közti segélyt mely segély havi össz értéke 600 eurót tesz ki. Ezt a már említett alapítvány juttatja el a rászorult családoknak…. Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014, júniusi száma, tartalmából: · Önök kérésére újságunkról · 70 évesek találkozója · Nemzeti összetartozás napja · Testvérvárosi és nemzetiségi kulturális fesztivál Budapesten · Zarándokvonat Maroshévízen · A németországi Volksbund Maroshévízen · XXVIII. Kájoni János Kórustalálkozó Maroshévízen · Hirek · Petőfi Sándorról másképpen (3) · Helytörténeti sorok · Kemény oldal -… Tovább »

Szeretettel várjuk minden belföldi vagy külföldi lakost, akik 1964-ben születtek Maroshévízen, vagy később betelepedtek, egy felejthetetlen találkozóra ez év augusztus 30.-án. Érdeklődni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Az elmúlt hét vége érdekes és gazdag programokat hozott a hévízi magyarságnak. Jún. 19-én zajlott le az I-VII osztályosok évzáró ünnepsége amely ökumenikus szentmisével zárult. A szentmisét Böjte Csaba atya, ferences rendi szerzetes tartotta, közreműködött László Áron katolikus plébános, valamint Baricel-Kiss Krisztián református tiszteletes. A szentmise után a Kemény János gimnázium dísztermében zajlott le a… Tovább »

Holnap, június 21.-én megnyitja a kapuit a Bánffy fürdő is. A felújított fürdő naponta 9 és 19 óra között várja a vendégeit, ugyanakkor 180 napozóágy is áll ingyen a napozok rendelkezésére. A strandon felújított bár terasszal is található és a nagy medence mellett egy gyermek medencébe is megmártózódhatnak a vendégek. A jegyek árai hétfőtől csütörtökig… Tovább »

A maroshévízi Urmánczy Nándor Egyesület kiállítással egybekötött rajversenyt szervez a maroshévízi diákok részére. A rajz témája: Településem Maroshévíz. A rajzok A4-es lapon legyenek, ugyanakkor egy diák több rajzot is beküldhet. A rajzok beküldésének határideje július 30. Augusztus 1-től a maroshévízi AXUM (a pékséggel szembe levő ajándékos üzlet) cég üzlethelyiségébe lesznek kiállítva a rajzok, egészen augusztus… Tovább »

Július második felébe zajlanak le a maroshévízi városnapok. Az eddig meghívott együttesek akik fel fognak lépni a következők: VH2, Vank, míg a magyarságnak: Hargitárock, a nyárádszeredai Néptáncegyüttes, Csíki Krisztina és a Kemény János Gimnázium Csillagszem Néptánccsoportja.

Június 6-8 között tartották meg Maroshévíz testvérvárosában a Budapest XV. kerületben a Testvérvárosi és Nemzetiségi Kulturális Fesztivált melyre a kerület összes testvérvárosai meg voltak híva. Maroshévízről a Kemény János Gimnázium Csillagszem Néptánccsoportja valamint a dr. Urmánczy Nándor Egyesület élt a meghívással. Június hatodikán nagy hőségbe meg is érkeztek a Maros-parti küldöttségek. Elsőként a vendéglátók a… Tovább »

Ma, június 5.-én harmadik alkalommal fogadta a maroshévízi magyarság a Boldogasszony Zarándokvonatot. Minden egy jó meglepetéssel kezdődött, hisz ha a program 19,24 percet irt, hogy érkezik a vonat a zarándokokkal, 18 óra körül értesítettek a magyarországi szervezők, hogy hamarabb érkeznek és többet áll a vonat. Így 18 óra 45 perckor befutott a maroshévízi állmásra a… Tovább »