'14 dec
19

Ma, 18 óra 2 perckor megérkezett a betlehemi láng Maroshévízre. Akárcsak az előző években is a lángot a helyi római katolikus templom oltára mellett helyezték el. A láng több mint három ezer kilométert tett meg Maroshévízig és itt a helyi Urmánczy János cserkészcsapat tagjai fogadták. A lángot a Jézus születésének helyszínéről, a Születés Bazilikában égő… Tovább »

'14 dec
18

Ma, december 18-án, a helyi polgármesteri hivatalnál sajtótájékoztatóra került sor. Az esemény a maroshévízi utak felújítási projektzáró keretének utolsó szakasza volt. Az 2013-ban elkezdődött projekt keretén belül településünkön 41 utcát újítottak fel, korszerűsítettek. Köztük olyan utcák is vannak melyek soha nem voltak leaszfaltozva, vagy nem voltak járdák kiépítve. Most mindezek megtörténtek. Egy ilyen út mely… Tovább »

'14 dec
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2014, decemberi száma, tartalmából: · Ajándékok Karácsonyra · Újabb könyv Maroshévízről · Hírek · Sport · Régen történt · A székely-magyar rovásírás története és emlékei (1. rész) · Székely kapuk nyomában Maroshévízen (4. rész) · Kemény oldal – a Kemény János Gimnázium oldala Az újság online is olvasható vagy letölthető a… Tovább »

'14 dec
17

Szeretettel meghívjuk a következő eseményeinkre! 2014.12.16, 17, 19-én, 10-13 óra: A Kemény János Elméleti Líceum előterében Karácsonyi vásár a gyerekek által előállított termékekből. 2014.12.17-én, 17 óra: Ahogyan a víz tükrözi az arcot – Stúdió előadás a Kemény János Elméleti Líceum dísztermében. Osonó színházműhely Sepsiszentgyörgy. Belépő ára tetszés szerint. 2014.12.18- án, 18 óra: A szeretet ünnepe… Tovább »

'14 dec
16

A gyergyószentmiklósi Pünkösdi Gyülekezet karácsonyi cipős doboz ajándékokat adományozott a maroshévízi Kemény János Gimnázium diákjainak. A gyülekezet maroshévízi vezetője Boar Leonida úgy gondolta, hogy kis örömöt szerezzen a gyerekeknek mivel közülük sok a roma gyerek is.

Az országos lány röplabda bajnokság legutóbbi eredménye: Maroshévízi ISK – Marosvásárhelyi ISK II 3-0

Az országos fiú röplabda bajnokság keretén belül: Maroshévízi ISK – Dési ISK 0-3

A Tárnicai pihenési, szórakozási helyek értékesítési program keretén belül a maroshévízi Kelemen Hegyimentő Egyesület, a Hargita Megyei Tanácsa, a megyei Hegyimentő Szolgáltatás, a Megyei Salvaspeo valamint a maroshévízi Fram kft. két új turisztikai pihenőt létesített. Egyik a Tárnica hegyen levő Kőoltár közelében, míg a másik a Cristea barlang közelébe lett felállítva. Mindezért köszönet főképp a… Tovább »

Hargita megye északi régió turisztikai bicikli túrák fejlesztése elnevezésű program keretén belül a maroshévízi Kelemen Hegyimentő Egyesület, a megyei tanáccsal, a Salvaspeo megyei hegymentőkkel valamint a maroshévízi Fram kft.-vel közösen újabb két hegyi bicikli utat fejlesztettek ki, melyek összesen 35 kilométeren húzódnak el. A túra utak a következők: 1. Kelemen útvonal: Kelemen-patak negyed – Tiszta… Tovább »

A napokban egy újabb könyv jelent meg mely Maroshévízről szól, egy bizonyos kort elevenít meg. A „Maroshévízi emlékek” című könyvet Dr. Kovács Gabriella, volt maroshévízi orvosnő írta. Kovács Gabriellának nem ez az első könyve, hisz 2011-ben megjelent „Az én Szentkirályi családom története”, 2012-ben „Szívek harca, szívem harca” és „Lányom, életem” című könyvei. 2013-ban újabb két… Tovább »