Hargita-fürdőn zajlott le a Húsvét kupával díjazott alpesi síverseny, melyen a maroshévízi sportolók újabb jó eredményeket értek el. A 2003-2004-es korcsoportban: Karácsony Karina első helyen, míg Hámos Roxána a második helyen végzett. Az 1995-98-ban születettek korcsoportjában: Karácsony Renáta első és Hámos Hunos szintén az első helyen végzett. A családi versenyen a háromtagú családoknál a maroshévízi… Tovább »

Engedjék meg, mint a régmúlt idők tanúja és aktív cselekvő szereplője jelentkezem. Szeretnék egy számomra szép napot felidézni, amelyik a két város Maroshévíz és Marcali számára emlékezetes lett és maradt a mai napig. A nevezetes dátum pedig 1990.február 24-e volt. Ekkor történt, hogy elhatároztuk a két város között testvérvárosi, baráti egyezményt kötünk. Egy rövid visszaemlékezés:… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, márciusi száma, tartalmából: · Március 15-i ünnepség Maroshévízen · Laposnyai vadászkastélyok · A székely-magyar rovásírás története és emlékei 4. rész · Komán János: Vitazáró dokumentum · Régen történt · Deák Attilával a csendes őrültek sportjáról · Hirek · Sport · Kemény oldal – a Kemény János Gimnázium oldala Az újság… Tovább »

Ez évben is március 18-23 között Maroshévízre látogattak a római a katolikus egyház testvéregyháza a frankfurti egyházközség küldöttjei. A már megszokott módón a Klaus Dieter Then által vezetett csoport ez évben is ünnepélyes keretek között átadta a római katolikus templomban a húsvéti gyertyát, melyet minden évben ők adományoznak a hévízi egyházközségnek. A vendégek ugyanakkor ajándékcsomagokat… Tovább »

Március 15-én tartották Borszéken a Gyergyó Kupa elnevezésű alpesi síversenyt. A maroshévízi sportolók eredményei: a 2003-2004-ben születettek korcsoportjában: Hámos Roxána első helyezést ért el, míg a szintén maroshévízi Karácsony Karina a másodiknak ért célba.

Március 14-én zajlott le Borszéken az Összefogás Borszékért alpesi síverseny. E versenyen a maroshévízi Hámos Roxána a 2003-2004-ben születettek korcsoportjában első helyen végzett

Ez évben is Maroshévízen meg volt ünnepelve az 1848-49-es forradalom és szabadság harc. Az ünnepség 11,30 kor kezdődött a maroshévízi római katolikus templomban ahol Bende Sándor ünnepi beszéde után a Kemény János Gimnázium diákjainak az előadásának tapsolhattak az ünneplők. Ezt követően a Csíkszerdai Főkonzulátus részéről dr. Partl Alexandra Petra olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi… Tovább »

Idén a Római katolikus templom ad otthont a hagyományos megemlékezésnek. Az ünnepség 11,30 órakor kezdődik a szokásos vasárnapi istentisztelet és szentmise után. Az ünnepséget egy rövid zenés műsorral indítjuk, majd KILYÉN ILKA színművésznő ünnepi előadásával folytatjuk. A műsort ima és áldás zárja, utána Himnuszaink következnek. Befejezésül az 1848 as Emlék plakettnél koszorúkat helyezünk el. Az… Tovább »

Marcius 3-9.-e között volt megtartva Predealon az Országos Sífutó Bajnokság, melynek keretein belül a maroshévízi Iulian Ababei egy ezüst és két bronz érmet nyert el. A 3x5km-s váltóversenyben pedig Iulian Ababei, Raduly Andrei és Tompea Chirilă harmadik, míg a 2×1,4km-s váltóversenyben Iulian Ababei és Raduly Andrei második helyezést értek el.

Március 7-én tartották a csomafalvi sípályán a Hargita Kupa alpesi síversenyt. A maroshévízi sportolók ezúttal is jó eredményekkel tértek haza. Az 1995-1998-ban születettek korcsoportjában: Walter Richárd a 2. míg hámos Hunor a 3. helyezést érte el. Az 1998-ban születettek csoportjában Karácsony Renáta ezüstéremmel térhetett haza, az 1999-2000-ben születettek korcsoportjában: Kiss Tímea aranyérmes lett, míg a… Tovább »