A megyei bajnokság 17. fordulójában: Csíkszentsimoni Szefite – Maroshévízi Tudomány 7-1 (3-0). A maroshévíziek gólját Tararache lőtte a 86. percben. A hévizeik az utolsó előtti helyen vannak 13 ponttal, miután a megyei szakszövetség 6 pontot levont.

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, áprilisi száma, tartalmából: · Magyar Költészet Napja · Van címere Maroshévíznek · Régen történt · A magyar nyelvről mondták (2) · A székely-magyar rovásírás története és emlékei (5) · Beszélő telefonkönyv · Májusi előzetes · Sport · Kemény oldal – a Kemény János Gimnázium oldala Az újság online is olvasható… Tovább »

Megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság. Eredmény: Maroshévízi Tudomány – Szépvízi MŰ 3–5 (2–4). Gólszerzők: Marius Dunca (37.), Ionut Covrig (43.) és Újlaki Alex (74.), illetve Mirel Drian (18., 34., 44. és 70.), Marius Ciugulitu (25.). Miután a megyei szövetség a hévíziektől 6 pontot levont a Tudomány csapata bajnokság 10. helyén van.

Május közepén az idén is szándékunkban áll megrendezni a már hagyományos kulturális napokat. Terveink szerint templomi megnyitó, Gruppenhecc kabaré, iskola előadás, Kemény János Nap, dr.Urmánczy Nándor Nap, vetélkedők, néptánc, gasztronómia, koncert, stb. szerepelnek. A feltételes mód azt jelenti, hogy a helyi önkormányzat még nem indította el pályázati programot. Reméljük május 12- én megkezdődhet az eseménysor…. Tovább »

Április 18-20 között zajlott le Maroshévízen az országos nagyifjúsági röplabda bajnokság egyik elődöntő tornája. Eredmények: Maroshévízi ISK – Zilahi ISK 0-3, Nagyváradi ISK – Temesvári ISK 3-1, Maroshévíz – Temesvár 3-0, Zilah – Nagyvárad 3-2 és a mai nap: Temesvár – Zilah 3-0 valamint Maroshévízi – Nagyvárad 2-3. Végső rangsor: 1. Zilah, 2. Nagyvárad, 3…. Tovább »

Még 9 napig küldhető be a Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylése. Az igénylések beküldési határideje április 24., a postai bélyegző dátuma szerint. Séra Ilona

Holnap, április 10-én, pénteken, 15 órától, a Kemény János Gimnázium dísztermében a Magyar Költészet Napja alkalmából ünnepi rendezvényre kerül sor Ez alkalommal bemutatásra, kerül a Magyarok az Istenszéke lábánál című könyv, melyen jelen lesznek a könyv szerkesztői is. Az eseményre a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Egy újabb könyvadomány érkezett Maroshévízre. Az adomány a „Mindenki könyvespolca” elnevezésű program keretén belül érkezett és a helyi római katolikus hittanteremben felállított könyvtárat gyarapítja. Amint még erről irtunk a könyveket bárki elviheti örökre, ezeket nem kell vissza vinni. A könyvtár meglátogatható szerda kivételével minden nap.