Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, júliusi száma, tartalmából: · Maroshévíz a termálvizek városa is… · Kettős kereszt kitüntetés Rokaly Józsefnek · Újabb könyv a polcokon · Urmánczy Nándor tanulmányi díj · Újabb keresztállítás a katonai temetőben · Városnapok Maroshévízen · Régen történt · Újból Attila váránál és környékén · Rólunk, magyarokról írták (2) · A… Tovább »

Sajtóközlemény: Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy 2015.06.12 – 2015.07.31 időszakban zajlik az “Evaluarea si dotarea sportivilor clubului de Karate Shodan cu echipamente autorizate”projekt. A projekt megvalósítását és támogatását a Hargita Megyei Tanácsa finanszirozza. 2015.06.14-én került sorra a Maroshévíz “Shodan” Karate Klub tagjainak kiértékelése és vizsga fokozata. A tagok, akik letették a vizsgát: 1. Kosa Barbara 2… Tovább »

Miután június 5-én a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium 104 diákjai és tanárai látogatott el a maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőbe ahol két keresztet állítottak, július 16-án szintén egy pilisvörösvári csoport látogatott településünkre. Ezúttal a Pilisvörösvári Nyugdíjas Dalkör és barátai, valamint a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar állított egy keresztet a katonai temetőbe. A vendégeket a Dr. Urmánczy… Tovább »

Nemrég Székelykereszturón zajlott le a Fudoshin Kupa elnevezésű karate verseny, melyre az ország több csapata is benevezett. A maroshévízi Shodan S.E. sportolói több kategóriában szerepeltek és 16 éremmel tértek haza, ezek közül 8 arany, 7 ezüst és egy bronz. A Bőythe József Attila 4 danos és Bőythe László Zoltán 3 danos mesterek által felkészitett sportolók… Tovább »

Az idei városnapokat a Polgármesteri hivatal szervezi. Pénteken, július 17.én, helyi művészek lépnek fel, többek között a Csillagszem tánc csoport is a magyar gimnázium tanulóival. Szombaton román tánc csoportok, 19 órától a Bagossy Brothers, majd 21 órától a Coco és Rotilos (Florin Mandru) együttesek lépnek fel. Vasárnap 15,2o órától a magyarországi fiatalok előadása kezdődik (Marcali,… Tovább »