'15 aug
30

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, augusztusi száma, tartalmából: · Nagyméretű bevándorlás · Régen történt · Honfoglalás????!!!! · Örökségünk (1) · Megnyílt az Urmánczy fürdő, nyaralás. · A székely-magyar rovásírás története és emlékei 9. rész · Sport · Egyházi anyakönyv · VIII. Jancsó Emléknapok · Újabb könyvadomány · Maroshévízi első és második világháborús katonákról (1) ·… Tovább »

'15 aug
26

Egy újabb könyvadománnyal gazdagodott a maroshévízi római katolikus hittanterembe felállított könyvtár, mely a „Mindenki könyvespolca Erdélyben” című program keretén belül működik. Augusztus 25-én közel 400 könyvet vehetett át az Urmánczy Nándor Egyesület melyet ez úttal is a budapesti Erdélyi Magyarok Egyesülete jutatta el Maroshévízre. Amint már írtuk, ez nem kölcsönző, hanem akinek megtetszik valamelyik könyv,… Tovább »

'15 aug
22

Ez év augusztus 19-22 voltak megtartva a VIII. Jancsó Emléknapok, mely napok egyik együttműködő partnere a maroshévízi székhelyű Urmánczy Nándor Egyesület volt. A napok keretén belül egy 19 fős magyarországi csoportot, mely Erdélybe ellátogatott, Dr. Jancsó Antal, a Jancsó Alapítvány kuratóriumi elnöke vezette. A csoport több településre is ellátogatott, így Magyarvista, Kolozsvár, Kézdivásárhely, Gelence, Torja,… Tovább »

A napokban jelent meg a „Gyermekkori és diákkori emlékeim” című könyv, melyet Dr. Kovács Gabriella, volt maroshévízi orvosnő írt. Kovács Gabriellának nem ez az első könyve, hisz 2011-ben megjelent „Az én Szentkirályi családom története”, 2012-ben „Szívek harca, szívem harca” és „Lányom, életem” című könyvei. 2013-ban újabb két könyve látott napvilágot, „Barátságok és Munkahelyeim” címen. 2014-ben… Tovább »