'15 nov
27

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, novemberi száma, tartalmából: · Urmánczy Nándorra emlékeztek Maroshévízen · Őrtüzek Maroshévízen is · Örökségünk (4) · Gyertyagyújtás hőseink emlékére · Elhunyt Dudás Gyula · Irodalmi emlékest Kamenitzky Antal tiszteletére · Magyar Szórvány Napja Galócáson · Sport · Kivándorlásom (2) · Karácsonytól Szilveszterig egy Árpád-kori botnaptár segítségével · Maroshévízi séták ·… Tovább »

'15 nov
24

Turisztikai utak felújítása Holló és Tölgyes között elnevezésű program keretén belül a maroshévízi Kelemen Hegymentő Egyesület, közösen Hargita Megye Tanácsával, a Hargita Megyei Salvaspeo Hegymentőkkel és a maroshévízi Fram kft-vel 35 kilométer utat újítottak fel. Ezek az alábbiak: kék pont jelzés: Holló – Holló völgye –Macskák gödre – Cengele – Creanga, ez összesen 15,1 km…. Tovább »

'15 nov
24

Homoródalmási Homoród–Maroshévízi Maros 6–5 (3–2). Hévízi gólszerzők Sliviu Tararache (62. és 68., az elsőt büntetőből), Daniel Roca (17.), Sorin Maximiuc (37.) és Răzvan Maximiuc (57.).

'15 nov
23

A „Két keréken a havasi szépségek közt” elnevezésű program keretén belül a maroshévízi Kelemen Hegymentők, a Hargita Megyei Tanács, a Megyei Salvaspeo Hegyimentő egység valamint a Fram kft-vel közösen, Maroshévízen és környékén három biciklis útvonalat korszerűsítettek. Az útvonalak hossza 33 km. 1. Várhegy – Kalnács – Kőgombák (15 km) 2. Salamás – Tászok tető –… Tovább »

'15 nov
22

November 21-én, Galócáson megünnepelték a Magyar Szórvány Napját. Az eseménysorozat délután kezdődött, meg amikor egy kerekasztal beszélgetésre került sor „Maroshévíz és a környék magyarság eredete” címen. A jelenlevők Isán Sándor és Czirják Károly előadásait hallgathatták meg majd egy kötetlen beszélgetés alakult ki az előadók és a jelenlevők között. Ezt követően 19 órától kulturális műsornak tapsolhattak… Tovább »

'15 nov
21

November 21-én volt megtartva Székelyudvarhelyen a Góbé Kupa elnevezésű karate verseny, melyet a helyi Tokukai Sport Egyesület szervezett. A maroshévízi Shodan S. E. eredményei: 2. hely Rugina Vlad katában (9-10 éves korcsoportban), a 17 feletti fiuk csoportjában: Maftei Andrei 3. katában és első kumitéban, a 11-12 éves fiu korcsoportban: Dusa Marius 3. katában, a 15-16… Tovább »

'15 nov
21

2015. november 21-én zajlott le a maroshévízi Kemény János Elméleti líceum sporttermében a Maroshévízi Sportnap program. Ezt az eseményt a Communitas Alapítvány, az Alma Mater Kemény János Egyesület, a Kemény János Elméleti Líceum és a helyi RMDSZ támogatta. A teremlabdarugó bajnokságra 6 csapat iratkozott fel: FC1, Kemények, RMDSZ, Mesterek, Transil, FC 2 nevű csapatok. A… Tovább »

'15 nov
21

A maroshévízi Kelemen Hegymentő Egyesület, a Görgényi Kelemen Közösségi Fejlesztési Egyesület, a Salvaspeo Hargita Megyei Hegymentő Egység, Románia Cserkész Központ, csíkszeredai Orion, a maroshévízi Fram kft, közösen hat turisztikai utat korszerűsítettek, ami összesen 22 kilométer hegyi út felújítását jelenti. Ezeken a hegyi utakon 150 turista jelek, útjelző oszlopok lettek téve. Így 1. a piros jelzett… Tovább »

'15 nov
21

November 20-án a borszéki városi könyvtár adott helyet annak a megemlékezésnek, amelyen a nemrég elhunyt költőre emlékeztünk. A meghívás Kolbert Tündétől érkezett, aki a helyi újság, „Források”, felelős szerkesztője. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a gyergyószetnmiklósi Kercsó Attila Irodalmi Kör (Bajna György, Bíró László és Ferenczi Attila), a maroshévízi Urmánczy Nándor Irodalmi Kör, Bajkó Zsigmond személyében… Tovább »

'15 nov
17

A Megyei bajnokság 12. fordulójában: Maroshévízi Pro Mureșul SK–Székelyudvarhelyi Roseal 2–1 (1–1). Gólszerzők: Daniel Roca (17. és 61.), illetve Pál Sándor (4.).