'15 dec
29

A maroshévízi Kiss Tímea (Pop Benedek Ionel edző) lett az alpesi sízők legjobbja, aki a Román válogatott tagja és esélye van részt venni a 2016-os finnországi olimpián is. A röplabdában a megye legjobbjai Tamas Andrea és Braic Silviu (edzők: Macarie Marius és Macarie Ovidiu). Az ifjúsági sportolók közül Ababei Iulian sífutó (Dobrean Petrica edző) ez… Tovább »

'15 dec
28

Friedrich Klára korunk egyik legismertebb rovásírás kutatója, aki férjével, Szakács Gáborral, számos alkalommal Székelyföldi rovásos kövek után kutatott, így a Tászok tetőre is több alkalommal ellátogattak. Számos tanulmánya, könyve jelent meg, de ami fontos gyerek könyvei is láttak napvilágot. A napokban egy újabb könyvel, bővül a rovásírásos könyvek száma, hisz megjelent a Megfejtések című könyvének… Tovább »

'15 dec
24

2014. augusztusától a maroshévízi dr. Urmánczy Nándor egyesület, az Erdélyi Magyarok Egyesületével létrehozta a „Mindenki Könyvespolca” elnevezésű, könyvtárat, melynek a különlegessége, hogy bárki bármenyi könyvet hazavihet örökre, tehát nem könyvtár, nem kölcsönző. A napokban a magyarországi Jancsó Alapítvány közel 500 könyvet adományozott, melyek a római katolikus egyház hittantermében vannak, és bárki bármikor odalátogathat, könyveket vihet… Tovább »

'15 dec
24

A hagyományoknak megfelelően a lángot cserkészek hozzák Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, stafétaként, mint az olimpiai lángot. Az erdélyi cserkészek december 12-én, Bécsben vették át és hozták Erdélybe. December 23-án este a maroshévízi Urmánczy János cserkész csapat cserkészei is elhozták a Lángot a templomainkban, amit ünnepélyes keretek között vettek át a ditrói cserkészektől…. Tovább »

'15 dec
22

A maroshévízi székhelyű dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben is meghívást kapott Kövér László házelnök úrtól, hogy 40 diákot vigyenek a hagyományos Parlamenti Gyermekkarácsonyra. Még november elején az egyesület egy 50 személyes buszt foglalt le, és evvel egy időben a Maroshévíz weboldalán, a felekezeti templomokban és a facebookon meghirdette az ingyenes kirándulást. Az egyik feltétel… Tovább »

'15 dec
21

Az országos ifjúsági röplabda bajnokság keretén belül: lányok: Maroshévízi ISK – Karácsonykői ISK 3-1, fiúk: Maroshévízi ISK – Karácsonykői ISK 3-1.

'15 dec
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2015, decemberi száma, tartalmából: · December az ajándékok hónapja · Téli turisztikai útvonalak a Kelemen havasokban · Két keréken a havasi szépségek közt · Turisztikai utak felújítása Holló és Tölgyes között · A székely-magyar rovásírás története és emlékei 13. rész · Rovásírásos kövek nyomában · Örökségünk (5) · Kivándorlásom (3) ·… Tovább »