'16 jan
26

Január 25-én zajlott le a Magyarosi sípályán a Maroshévíz Kupával díjazott alpesi síverseny melyre csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, borszéki és maroshévízi sízők iratkoztak fel. Íme a maroshévízi sportolók eredményei: 2004-2005-ben születettek korcsoportjában: Hámos Roxána első helyezést ért el, míg Valter Rebeka 3. Az 1995-1999-ben születettek korcsoportjában: Karácsonyi Renáta 3. Hámos Hunor 2. és Kiss Tímea 2. helyezést… Tovább »

'16 jan
26

Borszékon zajlott le a Borvíz Kupával díjazott alpesi síverseny. A maroshévízi versenyzők közül Hámos Roxána a 2003-2004-ben születettek korcsoportjában a 2. helyezést érte el.

'16 jan
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2016, januári száma, tartalmából: · Új év, új tervek, új gondok · Maroshévíziek a parlamenti gyermekkarácsonyon · Könyvajándékok Maroshévíznek · Díjazták a 2015-ös év legjobb Hargita megyei sportolóit · Betlehemi láng újból Maroshévízen · Decemberi ajándékok · Újabb könyv a polcokon · Rólunk, magyarokról írták (5) · Fogyatkozó maroshévízi magyarság ·… Tovább »

'16 jan
23

Kapnikbányán a napokban volt megtartva a Kapnikbánya Kupa elnevezésű síverseny melyen a maroshévízi Hámos Roxána a 2004-beb születettek korcsoportjában tartott óriás műlesiklásban, egy első és egy hetedik helyezéssel tért haza. Szintén Kapnikbányán zajlott le a Szuper Kupa elnevezésű műlesikló verseny ahol Hámos Roxána másodiknak érkezett a 2004-ben születettek korcsoportjában.

'16 jan
23

Ez évben is január 22-én Maroshévízen meg volt ünnepelve a magyar kultúra napja. Az esemény a helyi római katolikus egyház hittantermében került megrendezésre, egy felolvasó est keretén belül, melyet a maroshévízi Urmánczy Nándor Irodalmi Kör szervezett. Az irodalmi kör tagjai ez alkalommal verseket olvastak fel maroshévízi költők szerzeményeiből, valamint a kör tagjai verseiből. Így felolvasásra… Tovább »

'16 jan
21

Holnap, január 22-én, 15 órától a helyi római katolikus hittanterembe felolvasó estre kerül sor. Az eseményt az Urmánczy Nándor Irodalmi Kör szervezi. A szervezők szívesen várnak minden érdeklődőt.

'16 jan
21

Újabb könyvadomány érkezett a „Mindenki könyvespolca” program keretén belül. A közel 300 könyv a helyi római katolikus hittanteremben vannak elhelyezve és bárki örökre hazavihet a keresett könyvet.

'16 jan
10

1928-ban az akkori Topliczai Atlétikai Club keretén belül megalakult egy alpesi sí osztály. Alapító tagok: Lőrincz Bálint, testvére Lőrincz Lajos és Nalevajku László voltak. Azóta eltelt 88 év és a sízés korszerűsödött, sok érmeket értek el a maroshévízi sízők. Ez alkalommal ünnepélyes keretek közt megemlékeztek erről az eseményről. Az ünnepi megemlékezés kezdeményezője és szervezője Karácsonyi… Tovább »

Nem óvta meg Hargita megye prefektusa azt a bírósági döntést, amely kötelezi a kétnyelvűség érvényesítésére Maroshévízen, ahol sok helyen hiányoznak a magyar nyelvű feliratok. December végén a döntés véglegessé és kötelező érvényűvé vált. Erre az Árus Zsolt civil aktivista által indított perben kötelezték a kormánybiztost. Árus szerint az ítélet végrehajtására 30 nap áll a prefektúra… Tovább »

1928-ban az akkori Topliczai Atlétikai Club keretén belül megalakult egy alpesi sí osztály. Alapító tagok: Lőrincz Bálint, testvére Lőrincz Lajos és Nalevaiku László voltak. Azóta eltelt 88 év és a sízés korszerűsödött, sok érmeket értek el a maroshévízi sízők. Ez alkalommal ünnepségre készül a maroshévízi közösség, melyet Karácsony István szervez, több támogató segítségével. Január 7-én… Tovább »