Ez év április 8-án a maroshévízi Izabella vendéglő ünnepeli a fennállásának a 25. évfordulóját. Az eltelt évek alatt a vendéglő évről évre gyarapodott, szépült, korszerűsödött. Jelenleg Maroshévíz egyik leglátogatottabb vendéglői között szerepel. Nemrég a vendéglő egyik tulajdonosával, Kósa András úrral, beszélgettünk. „– mivel nemsokára ünnepeljük a 25 éves fennállási évfordulót májusban egy három napos rendezvényt,… Tovább »

A megyei bajnokság legutóbbi fordulójában: Maroshévízi Pro Maros – Szentsimoni Szefite 8-1 (5-1). Góllövők: Tararache (3 x), Újlaki (2 x), Roca, Covrig és Ungureanu.

A megyei labdarugó bajnokság keretén belül, tegnap: Balánbányai Bányász – Maroshévízi Pro Maros 0-3-(0-0). Gólszerzők: Daniel Roca (54, 91) és Sorin Maximiuc (50). A csapat felállitása: Petrescu – Covrig – Maximiuc R. (C) – Bor – Ungureanu – Maximiuc S. (Urzica) – Tararache T. – Bukfeyes – Ujlaki (Kis) – Roca – Tararache S. (Morar)…. Tovább »

Közel egy hónapi munka után a dr. Urmánczy Nándor Egyesület kezdeményezésére alakult korhatár nélküli kézműves kör, virágvasárnapján egy jótékony célú kirakóvásáron mutatta be miket is készítettek a körre járó tagok. A római katolikus templom udvarán megtartott vásáron közel 30 fajta tárgyból választhattak az érdeklődők. És volt érdeklődés, vásárlás, hisz mikor vonalat húztak a vásárlás után,… Tovább »

Nemrég egy újabb album jelent meg Maroshévízről. Ha 2002-ben és 2014-ben régi képeslapokról jelent meg album településünkről a napokban egy több 200 kétszáz régi fényképet tartalmazó album jelent meg. A kétnyelvű (magyar és román) albumban 1905-től 1989-ig lencsevégre vett események lettek megörökítve. A képek között vannak képek a vasút állomás avatásáról, az első világháborúról, a… Tovább »

A római katolikus templom az idén is helyt adott hagyományos ünnepségünkre, amelyet a helyi RMDSz a magyar gimnáziummal közösen szervezett. A színvonalas ünnepi műsort Madaras Melinda magyar szakos tanárnő tanította be. A műsor után beszédet mondott Bodor Attila elnök, Bende Sándor Gyergyó területi RMDSz elnök és Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke. Hímnuszaink után a… Tovább »

Labdarúgás Tegnap, a megyei bajnokság keretén belül: Maroshévízi Pro Maros – Gyergyószentmiklósi Jövő 2-2 (1-2). Góllövő Silviu Tararache (2). A hévízi csapat felállítása: Petrescu – Covrig – Maximiuc R. (C) – Bor – Ungureanu – Ujlaki (Kiss ’87)- Tararache T. (Buzila ’75) – Bükfeyes – Maximiuc S. (Mera ’84)- Morar – Tararache S. A csapat… Tovább »

Március 10-14 között egy frankfurti küldöttség tartózkodik településünkön. A Dieter Then által vezetett vendégek a helyi római katolikus egyházközség vendégei, hisz immár több mint 25 éve a két település római katolikus egyházai testvéri kapcsolatba vannak egymással. A vendégek az itt tartózkodásuk alatt meglátogatták a Gyergyói-medence több egyházközségét, a települések látványosságait, de a hévízi görög katolikus… Tovább »

SAJTÓKÖZLEMÉNY KI SÜT NEKED MA? Az OMNIBUS keresi Székelyföld legnépszerűbb pékségét Naponta esszük, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kenyér kerül az asztalra. Az OMNIBUS online felmérésében Székelyföld legnépszerűbb pékségeit keresi. A március 21-ig tartó kampány félidejénél a Diószegi Pékség vezet, őt követi a Babi Pékség és a Harmopan, de még van idő szavazni és… Tovább »

Megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság visszavágói. Székelykeresztúri Egyesülés–Maroshévízi Pro Mureșul SK 1–0 (0–0).