2016. június17-én zajlott le a „Felmérés és sport felszerelések beszerzése a Shodan Karate Klub részére” című pályázat. E pályázat a Hargita Megye Tanácsa által támogatott program keretén belül valósulhatott meg. 2016. június 17-én lett megtartva a maroshévízi Shodan Karate Klub keretén belül a sportoló válogató és ugyanakkor megtörtént a sportolók vizsgáztatása is. Ez alkalommal kívánjuk… Tovább »

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület június hónapjában a Kemény János Gimnázium keretén belül működő Csillagszem néptánccsoportnak népviseleti ruhákat vásárolt. A ruházat összértéke 3.459,60 lejbe került. Mindez a Magyar Miniszterelnökség támogatása mellett történhetett meg.

Az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület közös szervezésében június 21-29 között a magyarországi Zánka településen diáktáborra kerül sor. Akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 0744136068

A maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület fiatalok jelentkezését várja, akik egy ingyenes vezetőképző táboron szeretnének részt venni, melyet az Erdélyi Magyarörmények Szövetessége szervez 2016. augusztus 5-10 között Gyergyószentmiklóson. Bővebb felvilágosításokért az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: 0744136068

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben hatodik alkalommal adott Urmánczy Nándor tanulmányi díjat két Kemény János Gimnáziumban járó diáknak. Ez évben a fejenként 200 lejt és ajándékkönyves csomagot Bajkó Hajnal Erika VII. osztályos tanuló és Dézsi Szilárd XI. osztályos tanuló vehette át. Ugyanakkor tanulmányi díjban részesítette az Ugrón Gábor Alapítvány az alábbi tanulókat: Kovács… Tovább »

Ma zajlott le Salamáson az Old Boys asztaltenisz kupa melyen a hévízi sportolók az alábbi eredményeket érték el: Málnási Ferenc a + 40 éves korcsoportban a második lett, míg Balla Péter a – 40 éves korcsoportban a harmadik helyen végzett.

A Maros völgyi páros asztalitenisz bajnokság mai fordulójában, Csomafalván, az alábbi helyezések alakultak ki: első helyen Balla Péter, Héja Zoltán páros, Simon Róbert, Málnási Eke Ferenc, páros a 6 helyen és Campean Zoltán, Héja Zsolt páros 9. helyen végzett. A versenyen 22 sportoló vett részt.

Június 8-9 között Budapesten zajlott le az „Együttélési modellek a Kárpát medencébe” című konferencia sorozat, melyen 13 nemzetiség képviseltette magát. Az eseményre Erdélyből 24 személy volt meghívva, különböző egyesületektől, alapítványoktól, köztük megyénkből jelen volt a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület és a maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület képviselői is. Június 8-án a Néprajzi Múzeum Dísztermében egész… Tovább »

A napokban Maroshévíz múltjára nézve egy igen értékes könyv látott napvilágot, mely könyv bemutatja, leírja az 1965-1989 között megjelent és Maroshévízről szóló újságcikkeket. A román nyelvű könyv közel 480 oldalas, címe Toplita-Romana in presa scrisa din perioada Ceuasista (1965-1989) vagyis „Maroshévíz az írott sajtóban a Ceausecu korszakban (1965-1989)”. Az Octavian Dorel Bucur és Mariana Carmen… Tovább »

Június 8-9 között Budapesten az Országházában lesz megtartva a Nemzetiségek integrációja a Kárpát medencébe című konferencia, melyre Erdélyből 25 személy lett meghívva. Az esemény főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, míg a fővédnöke Kövér László az Országgyűlés elnöke. A több egyesület és alapítvány között jelen lesz a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület képviselői, valamint a maroshévízi székhelyű dr…. Tovább »