'16 okt
29

Holnap, október 30-án 17 órától a zsákhegyi temetőben egy rövid megemlékezésre kerül sor, melyen a halottainkra és a temetőben nyugvó katonákra emlékezünk. A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

'16 okt
28

Szombaton, október 29-én, 19 órakor Mike Godoroja, a hazai blues zene meghatározó egyénisége 1997-ben alapított Blue Spirit nevű együttesével lép fel Maroshévízen, a Sport bar&bisztróban. A Hippy gyémántokkal album dalait halhatjuk majd, amely nemcsak blues, hanem rock, jazz, folk és progresszív zenét is tartalmaz. Az előadás alatt két generáció jelentős művészei ritka hangszereket szólaltatnak meg,… Tovább »

'16 okt
27

Megjelent a Maroshévízi Hírlap októberi száma. A tartalomból: – Katonai temető avatás – Népszavazás – Maroshévízi kézműves kör – Jön a tél – Régen történt – Halottak napja – A székely-magyar rovásírás története és emlékei 23. rész – Sport – Ky Fair! – Maroshévízi adomák – Rólunk, magyarokról írták – Almáslepény – Aranymondások – Kemény… Tovább »

'16 okt
25

Az Hargita megyei A osztályú 7. fordulója után is a maroshévízi Ping Pong Klub áll táblázat első helyén. A hévízi csapat az említett fordulóbaj a címvédő Gyergyószentmiklósi Old Boya csapatát multák felül, így a hévízi csapata 6 ponttal előzik meg a második helyen levő gyergyói csapatot. A forduló egy másik mérkőzésén a Maroshévízi PC 2016… Tovább »

'16 okt
24

Október 23-án Laczkó Szentmiklósi Endre szervezésében zajlott le a 9. Wass Albert emléktúra. Ez alkalommal a Gyergyószentmiklósi EKE 53 tagja vett részt e szép tájakban gazdag emléktúrán. Elsőként az andronyászai, Ládás hegyre jártak, majd Nagy Ferenc református tiszteletes úr a palotailvai templomot mutatta meg és mesélt az itt élő közösségről. A nap hátralevő óráiba Maroshévízre… Tovább »

'16 okt
23

A Hargita megyei labdarúgó bajnokság tegnapi fordulójában: Maroshévízi PRO Maros – Tölgyesi S. E. 4-1 (2-0) A hazaiak góllövői: Tararache, Újlaki, Maximiuc, Ciocania. A Maros felállítása: Petrescu – Bor – Dolhescu – Maximiuc – Covrig (Marin) – Újlaki – Tararache T. – Rákossy – Craciun – Tararache S. (Mera) – Ciocania (C) (Dunca). A hévízi… Tovább »

'16 okt
22

Október 30-án újból lármafa gyújtásra kerül sor. Az eddigi előrejelzések szerint a Bánffy tetőn 18 órakor fog kezdődni a lármafa meggyújtása.

'16 okt
22

A megyei labdarúgó bajnokság hétközi fordulójában: Székelykeresztúri Egyesülés – Maroshévízi PRO Maros 0-1

'16 okt
19

Október 26-án, szerdán és Október 27-én, csütörtökön este 7 órától a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum dísztermében kerül bemutatásra a Figura Stúdió Színház Kövekkel a zsebében című előadása. Marie Jones darabja Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert-László előadásában tekinthető meg, a produkció rendezője Csuja László. A két szereplő tizenhat karaktert játsszva adja elő a történetet,… Tovább »

'16 okt
16

A megyei labdarugó bajnokság 7. fordulójában: Balánbányai Bányász – Maroshévízi PRO Maros 2-2 (2-2). A hévízi csapat felállítása: Tandea – Bor – Dolhescu – Maximiuc – Stan – Craciun – Tararache T. – Rakossy (Dunca) – Covrig – Ciocania (C.) – Tararache S. (Mera)