Április 29-én zajlott le Gura Humorului-on, az A osztályú asztalitenisz verseny, melyre 250 sportoló nevezett be, három csoportba (open, haladó és kezdők). A maroshévízi sportolók eredményei: az open csoportban, 60 versenyző közül: Fazakas Attila 17. Barabás Sándor 18. A haladók korcsoportjában 93 versenyző közül: Colcer Nicolae 5, Balla Péter 17. és Eigel Csaba 82.

A Gyergy-Maroshévízi körzeti asztalitenisz bajnokság 15 és 16. fordulójában: Szárhegyi Bástya – Maroshévízi PC 2016: 6-4 (Eigel 3, Balla 1). Maroshévízi PC 2016 – Csomafalvi Délhegy 8-2 (Eigel 3, Balla 3, Campean 2).

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma (http://hirlap.marosheviz.info/). A tartalomból: Lefestették a magyar feliratokat Újból üzemel a hévízi fürdő Frankfurtiak Maroshévízen Továbbra is rongálják az Urmánczy hidat Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig SPORT Újabb rovásírásos kövek A székely-magyar rovásírás története és emlékei 29. rész Vásárhelyi emlék, a cigány-asszonyka Rólunk, magyarokról írták… Tovább »

A Gyergyó-Maroshévíz körzeti asztalitenisz bajnokság legutóbbi fordulóiban: Gyergyószentmiklósi Zolitop Ediltop – Maroshévízi PC 2016 1-9, Balla (3), Eigel (39, Málnási (3), valamint Maroshévízi PC 2016 – Gyergyószentmiklósi Zolitop Ediltop 7-3, Campean (2), Eigel (2), Balla (2), Málnási/Balla (1).

Kétheti felújítás után a maroshévízi Bánffy élményfürdő április 8-án megnyitotta a kapuit. A kis szünet után egy jó hír is van, hisz ha eddig forrásvizet használtak, ezen túl a 26 fokos termálvízbe lehet lubickolni, amit továbbra is melegítenek, így a nagy medence 28 és a pezsgőfürdő 30 fokos. A jegyek maradtak a 21 lej a… Tovább »

Ma a megyei labdarugó bajnokság keretén belül: Maroshévízi Pro Maros – Székelykeresztúri Egyesülés 0-1 (0-0).

A napokban az ausztriai Zauchensee településen zajlott le egy európai szintű alpesi síverseny melyre 890 fiatal síző iratkozott be, köztük a maroshévízi Hámos Roxána is. Íme a hévízi sportoló eredményei, aki a 2004-ben születettek korcsoportjában versenyzett: a sí krossz stílusban a 12 helyezést érte el, míg az óriás műlesiklásban a 21-nek ért célba.

A Gyergyó-Maroshévíz körzeti asztaltenisz bajnokság 12. és 13. fordulójában: Újfalvi Katorzsa – Maroshévízi PC 2016 5-5, Balla (2), Campean (2), Eigel (1) és Maroshévízi PC 2016 – Salamási Demarco 8-2, Campean (3), Eigel (3), Balla (1), Campean/Eigel (1).

Április 6-án, 18 órától a Baroc Clubban könyvbemutatóra kerül sor. Az eseménye olyan személyiségek is részt vesznek, mint: dr. Romulus Bucur a brassói Transilvania egyetemről, a Paralela 45 kiadó igazgatója: Calin Vlasie, és a Maros megyei Kulturális igazgató: dr. Nicolae Baciut. (Viorica Lazar)

Szerdán, április 5-én, 14 órától a Kemény János Elméleti Líceum dísztermébe ómagyar írásáról szóló előadásra kerül sor, melyet budapesti rovásírás szakértők, kutatók adnak elő. Előadók: Friedrich Klára: A Tászok tető írásos kövei, valamint Szakács Gábor: Forrai Sándor, a rovásírás atyja. Szervezők: Kemény János Elméleti Líceum, Kemény János Alapítvány és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület. A… Tovább »