Ma, a 3. ligába jutásért: Kézdivásárhelyi SE – Maroshévízi PRO Maros 6-0 (3-0).

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formában és a világhálón is olvasható. A tartalomból: Hősök Napja Ballagás 2017 Urmánczy vetélkedő Salamáson Boldogasszony Zarándokvonat Színesedő Maroshévíz A Bánffy élményfürdőben Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Újabb könyv a polcokon Évzáró ünnepség az óvodánál A székely-magyar rovásírás története és emlékei Márta lába! Meggazdagodunk! SPORT… Tovább »

Június 17-én zajlott le Maroshévízen a 3. osztályba feljutásért kiirt első labdarugó selejtező mérkőzés. A feljutási tétért Hargita és Kovászna megye bajnokai mérték össze erejüket, tudásukat. A Hargita megye bajnoka a maroshévízi PRO Maros a Hargita megyei bajnokságban 24 mérkőzés alatt 82 gólt szerzett, és 23-at kapott. 16 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, 3… Tovább »

Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület tanulmányi díjat adott át diákoknak. A maroshévízi Kemény János Gimnáziumból díjat vehettek át: Böythe Szilárd Zoltán XI. osztályos tanuló, Rákosi Ildikó VII. osztályos tanuló, valamint a salamási iskolától Siklódi Roland Dávid VIII. osztályos tanuló. A díjak fejenként 200-200 lejes pénzösszeg valamint szintén fejenként 200 lej körüli könyvcsomagokat… Tovább »

Hagyományőrző, táncos előadással búcsúztak az óvodától a „Bűvös Erdő” óvoda, magyar csoportjának tagjai. A Csipike csoport, Csatlós Anna óvó néni irányításával, egy színvonalas és ugyanakkor szórakoztató műsort mutatott be a jelenlevő közel hatvan szülőnek, nagyszülőnek, barátnak, ismerősnek. A tanévvel együtt az óvodától is búcsúzott három kisdiák, akik a jövő évtől már az iskola padjai mögé… Tovább »

Szombaton, június 17-én, 18 órától a maroshévízi Maros stadionba lesz az első forduló a 3. osztályba való jutásért. A hévízi PRO Maros, Hargita megye bajnoka, a Kovászna megye bajnokát, fogadja, a Kézdivásárhelyi KSE együttesét. A helyi csapat az idei bajnokságban 24 mérkőzésen 82 gólt lőtt és 23-at kapott, 16 mérkőzésen, győztesen hagyta el a pályát,… Tovább »

A napokban Komán János úrnak egy újabb könyve jelent meg, melynek a címe: A fogasra akasztott gyermek. A több mint 200 oldalas könyv 22 történetet elevenít meg, melyből eddig 17 már különböző újságokban, könyvekben olvashatták az érdeklődők. A színvonalas könyv a marosvásárhelyi Kreatív kiadó gondozásában jelent meg.

Ma, június 8-án helyi elnökválasztásra került sor. Az elnöki tisztségért két személy jelöltette magát: Bodor Attila Béla, aki az utóbbi években a helyi elnöki tisztséget töltötte be, valamint Bende Sándor országgyűlési képviselő. A titkos szavazáson 66 küldött kellet volna jelen legyen, de mindössze 62-en voltak jelen, végeredménye: Bodor Attila Béla 39 szavazatot kapott, míg Bende… Tovább »

A napokban a maroshévízi Kemény János Gimnázium kilenc, nagyméretű, történelmi osztálytérképet kapott. Az adományt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet részéről kapták.

Június 7-én a Salamási Általános Iskola adott helyet az idei Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőnek. Maroshévíz, Borszék, Ditró, Remete, Csutakfalva, Csomafalva, Alfalú után ez évben a salamási iskolában lett megtartva az immár hagyományos Urmánczy Nándor történelmi vetélkedő. Az iskola vezetősége és a magyar tanárok által felkészitett 15 diák öt csapatot alkotva várta a vetélkedőt és amint… Tovább »