'17 aug
11

Tegnap egy 34 fős budapesti csoport érkezett településünkre a XV. kerületből (testvérváros). A csoportba diákok, a kerületi sportiskola tagjai, tanárok, edzők voltak. A vendégek meglátogatták településünket, majd délután a Bánffy fürdő telepen lubickoltak a termálvízbe, míg este az Őzike vendéglőnél vacsoráztak, gyönyörködhettek a táj szépségeiben. Vacsora után, több gyergyószentmiklósi és maroshévízi diákkal együtt távoztak a… Tovább »

Akárcsak a múlt évben idén is diáktábor színhelye lesz Gyergyószentmiklós. Az augusztus 9-13 között tartandó táborban a jelenlevők előadásokon vehetnek részt, megtanulhatnak pályázatokat írni, de betekintést kaphatnak a borszéki ásványvíz gyárban előállított ásványvizek elkészítési folyamatairól, de többek között lesz csokoládégyár, szalámi gyárlátogatás is. A tábor ingyenes, érdeklődni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Nemrég megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma, elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-7szam.pdf. A tartalomból: Elnökválasztás a maroshévízi RMDSz-nél Elhunyt dr. Jancsó Miklós Új könyvek Szabadtéri koncertek Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (4) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 31. rész Kemény oldal Maroshévízi adomák (30). Dénes Géza rovata Telefon ajándékba… Tovább »