'17 aug
28

Megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság. Az első fordulóban: Maroshévízi PRO Maros – Szárhegyi Bástya 6-2 (3-0). Góllövők: Tararache S. (3), Mera Raul (2) és Voda. A hazai csapat a következő felállitásban játszott: Tandea – Bor (Kiss) – Bukfeyes-Rakossy – Dolhescu – Stan – Ujlaki – Kercso (Mera) – Tararache T. (C) – Craciun (Psibel) -… Tovább »

'17 aug
21

Augusztus 21-én Maroshévízre látogatott a magyarországi Jancsó Alapítvány egy csoportja. Amint megtudtuk az alapítvány a napokban, tartotta a 10. Jancsó Napokat és ez alkalommal egy erdélyi túrán vettek részt. A túra egyik napja érintette Maroshévízet is. Itt az alapítvány tagjai megtekintették Maroshévíz nevezetességeit, majd a római katolikus templomhoz látogattak. Főhajtással tisztelegtek Urmánczy Nándor sírjánál, megtekintették… Tovább »

'17 aug
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma (világhálón: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-8szam.pdf) Benne olvashatók: Maroshévízi séták Tábor migránsoknak Ezer év Erdélyben, száz év Romániában Nyári tábori élmény Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Maroshévízi adomák Kemény oldal Aranymondások A székely-magyar rovásírás története és emlékei A gyilkos asszony! Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában Visszatekintő A tökéletes… Tovább »

'17 aug
11

Tegnap egy 34 fős budapesti csoport érkezett településünkre a XV. kerületből (testvérváros). A csoportba diákok, a kerületi sportiskola tagjai, tanárok, edzők voltak. A vendégek meglátogatták településünket, majd délután a Bánffy fürdő telepen lubickoltak a termálvízbe, míg este az Őzike vendéglőnél vacsoráztak, gyönyörködhettek a táj szépségeiben. Vacsora után, több gyergyószentmiklósi és maroshévízi diákkal együtt távoztak a… Tovább »

Akárcsak a múlt évben idén is diáktábor színhelye lesz Gyergyószentmiklós. Az augusztus 9-13 között tartandó táborban a jelenlevők előadásokon vehetnek részt, megtanulhatnak pályázatokat írni, de betekintést kaphatnak a borszéki ásványvíz gyárban előállított ásványvizek elkészítési folyamatairól, de többek között lesz csokoládégyár, szalámi gyárlátogatás is. A tábor ingyenes, érdeklődni a 0744136068-as telefonszámon lehet.

Nemrég megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma, elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-7szam.pdf. A tartalomból: Elnökválasztás a maroshévízi RMDSz-nél Elhunyt dr. Jancsó Miklós Új könyvek Szabadtéri koncertek Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig (4) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 31. rész Kemény oldal Maroshévízi adomák (30). Dénes Géza rovata Telefon ajándékba… Tovább »