'17 dec
29

A maroshévízi PROMaros Egyesület rövid fennállása óta egy jó, sikeres évet zárt. A 2017-es év emlékezetes marad, nem csak mert megyei bajnokok a maroshévíziek a felnőtt és U19-es ifjúsági csapatokkal, hanem mert a klubtagok száma is jelentősen megnövekedett. Ez nagyrészt a helyi Tanácsnak és városunk Önkormányzatának köszönhető akik a PROMaros 2017-es pályázatot támogatták. Az Egyesület… Tovább »

'17 dec
23

Ez évben is a Betlehemi láng, több mint 3000 kilométer után, eljutott Maroshévízre is. Miután a láng december 15-én megérkezett Európába, a mai nap, december 23-án este 19,30 órakor megérkezett Maroshévízre is. A lángot a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat tagjai, Rokai János vezetésével Ditroból hozták el a Maros-parti városba, ahol az ottani cserkészek ünnepélyes keretek… Tovább »

'17 dec
17

December 16-án Gyergyó-Salamáson B kategóriájú országos asztalitenisz versenyre került sor melyre Beszterce, Kolozsvár, Kovászna és Hargita megyéből jöttek el sportolók. A versenyre haladó és amatőr versenyzők iratkoztak be. A „nyílt” versenyt a kolozsvári Korábián Tamás nyerte, míg a második a maroshévízi Colcer Nicolae lett. Ugyanitt a maroshévízi Campean Zoltán az 5. Balla Péter a 9…. Tovább »

'17 dec
15

Megjelent a Maroshévízi Hírlap decemberi száma, úgy nyomtatott mind a világhálón is (http://hirlap.marosheviz.info/szam/7evf-12szam.pdf). A tartalomból: Mikulásjárás a Kolping családnál Itt van a December Újabb könyv a polcokon SPORT Urmánczy Nándor Egyesület évi gyűlése Maroshévízi adomák Újabb rovásírásos kövek A székely-magyar rovásírás története és emlékei Siker, kudarc, honvágy, Nagy Mária, Gyergyóremetéről a nagyvilágon keresztül Magyarországig Aranymondások… Tovább »

'17 dec
11

A maroshévízi városi könyvtár szeretettel meghív mindenkit a december 19-én tartandó maszk, kiáltásra. A 15 órától kezdődő kiállításon bemutatott maszkokat a helyi Mihai Eminescu Kollégium és az O.C Taslauanu Gimnázium diákjai készítették, akiket Berindei Rodica és Mirabela Maria Joandrea készítettek fel. (Viorica Lazăr),

'17 dec
10

Nemrég volt a dr. Urmánczy Nándor egyesület év végi gyűlése. A 2017-es évi tevékenységből, amit az egyesület szervezett, megemlítendő a januári könyvbemutató és közönségtalálkozó Tamás Gábor énekessel, áprilisban a Friedrich Klára és Szakács Gábor rovásírás szakértők és kutatók előadásának a megszervezése. Május havában a Maroshévízi Magyar Napok társszervezőjeként és ezen belül a X. Urmánczy Nándor… Tovább »

'17 dec
10

Nemrég egy újabb, igen érdekes és fontos könyv látott napvilágot. A könyv címe: „Történetek a magyar nemzet múltjából”. E könyvet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet adta ki. A könyv több oldalon át foglalkozik a maroshévízi Urmánczy család történetével

'17 dec
10

December 9-én Csíkszeredában B kategóriájú asztalitenisz versenyt szerveztek. A maroshévízi sportolók eredményei: „nyílt” kategóriában 17 versenyző közül, Barabás Sándor 2, Colcer Nicolae 3. míg Fazakas Attila 5. A haladók csoportjában 44 versenyző közül Balla Péter az 5. helyen végzett.