Amint már hírül adtuk, Maroshévízen 674 olyan állampolgár van, aki a közelgő, április 8-i, magyarországi választásokon leadhatja szavazatát. Akárcsak az ezelőtti magyarországi választásokon, ez alkalommal is megvan a lehetőség azoknak akik választani akarnak, hogy helyben, Maroshévízen leadják a voksukat. Evégett a Maroshévízi Római Katolikus Egyház hittantermében egy szavazóláda van elhelyezve, ahol le lehet adni a… Tovább »

Március 24-én B kategóriájú asztalitenisz versenyt szerveztek Ditróban, Barátság Kupa néven. A versenyre Maros, Kovászna, Szeben, Brassó és Hargita megyei versenyzők iratkoztak be. A maroshévízi sportolók eredményei: nyílt versenyen, Barabás Sándor 5. Fazakas Attila 9, és Colcer Nicolae a 10. helyezést érte el. E versenyszámba összesen 23 sportoló iratkozott be. A haladó korcsoportban már 70… Tovább »

Napvilágot látott a Maroshévízi Hírlap márciusi száma, a világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-3szam.pdf, nyomtatott formában a megszokott helyeken. A tartalomból: 2018-as választás Szünetelt a tanítás Bukásra vizsgázott a hivatal Alpesi sí Tűzoltói segély a Bajkó-pataki lakosoknak Március 15 most és… 1903-ban 1848-49 Maroshévízen Maroshévízi adomák (41.) – Dénes Géza rovata Az ENSZ is migránspárti Kötelező iskolázás… Tovább »

Maroshévízen 674 olyan állampolgár van, aki a közelgő április 8-i magyarországi választásokon leadhatja szavazatát. Akárcsak az ezelőtti években, idén is megvan a lehetőség azoknak akik választani akarnak, hogy helyben, Maroshévízen leadják a voksukat. Evégett a Maroshévízi Római Katolikus Egyház hittantermében egy szavazóláda lesz elhelyezve, ahol le lehet adni a szavazatokat. A hittanteremben való szavazási időpontok:… Tovább »

170 éve tört ki a forradalom, a szabadságharc. Maroshévízen 17 órakor a helyi római katolikus templomban volt ünnepi megemlékezés. László Áron plébános úr és Madaras Mihály tiszteletes úr hirdettek igét, mondtak beszédeket. Ezt követően Deme Gabriella a Kemény János Gimnázium igazgatónőjének az ünnepi beszéde hangzott el. Továbbá Soós Zoltán konzul felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi… Tovább »

Szeretettel várunk mindenkit március 15-én 17 órától a római katolikus templomba az igeliturgiára és azután a templomkertbe a koszorúzásra. Március 17- én, szombaton 18 órától a maroshévízi Művelődési Házban ünnepi műsort adnak elő iskolánk Csillagszem tánccsoportja és a borszéki Czifrasarok néptánccsoport. Emlékezzünk együtt a ’48-as szabadságharc 170. évfordulóján!

A maroshévízi Hámos Roxána folytatja a jó eredményeket a 2004-ben születettek alpesi sí versenyeken. A napokban szerveztek, előszór Brassópojánán nemzetközi ifjúsági alpesi síversenyt Children Trophy elnevezéssel. Ezen a versenyen Hámos Roxána ezüstérmet szerzett óriás műlesiklásban. Ezt követően szintén Brassópojánán részt vett a Román Országos Bajnokságon ahol az óriás műlesiklásban ezüst, míg a műlesiklásban bronzérmet szerzett…. Tovább »