Ma, a megyei labdarúgó bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Szárhegyi Bástya 4-1 (2-0)

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma, úgy nyomtatott, mint elektronikus változatban is. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-4szam.pdf Mit olvashatunk: Maroshévízi Magyar Művelődési Napok programja Választás 2018 Választás és séta Magyar Költészet Napja Elhunyt dr. Kovács (Czimbalmas) Gabriella Új program a helyi tanácsnál Értéktár felmérés Maroshévízen Aranymondások (43) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (8.) Maroshévízi adomák… Tovább »

Amint annak idején is beszámoltunk 2017. októberében egy héten át egy budapesti kutatócsoport Maroshévízen tartózkodott, akik értékeink után kutattak, érdeklődtek, interjúkat készítettek. A csoport ez év, április 22 és 29 között újból Maroshévízen van és véglegesíti a feltáró munka eredményeit. A kutatás végén egy 300 oldalas tanulmány kötet keretén belül a többi Gyergyószéki településsel együtt… Tovább »

A megyei bajnokság legutóbbi eredménye: Székelykeresztúri Egyesülés – Maroshévízi PRO Maros 3-0

Minden év április 11-én van a Magyar Költészet Napja. Maroshévízen ez évben is illő módon meg volt ünnepelve e fontos nap. Idén 14 órai kezdettel a helyi Kemény János Gimnázium dísztermébe vette kezdetét az ünnepség. Elsőként Deme Gabriella az iskola igazgatónője mondott köszöntő beszédet, majd Böythe Máté szavalata hangzott el. Ezt követően Körösi Viktor Dávid… Tovább »

Minden év április 11-én van a Magyar Költészet Napja. Maroshévízen ez évben is illő módon meg lesz ünnepelve e fontos nap. Idén 14 órai kezdettel a helyi Kemény János Gimnázium dísztermébe veszi kezdetét az ünnepség melyen jelen lesznek olyan ismert költők, írók mint: Ambrus Attila a Brassói Lapok főszerkesztője, Sarány István a Hargita Népe főszerkesztője,… Tovább »

A maroshévízi római katolikus egyház és a frankfurti római katolikus egyház 28 éve testvér egyházi kapcsolatban van egymással. Április 5 és 11 között egy 13 fős csoport látogatott a németországi városból településünkre. A Klaus Dieter Then által vezetett csoport az itt tartózkodásuk alatt hévízi jelentőségeket látogatják, látogatták meg, ugyanakkor helyi fiatalok társaságában közös programokon is… Tovább »

2018. április 8-án volt megtartva a magyarországi parlamenti választás, melyre immár második alkalommal az elszakított részek magyar állampolgársággal rendelkező állampolgárai is választhattak. Maroshévízen ez alkalommal is a római katolikus egyház hittantermében volt egy szavazó láda elhelyezve ahol szavazhattak, választhattak a magyar állampolgársággal rendelkezők. Az eseményt megelőzően Maroshévíz számos helyén nagyméretű plakátok voltak elhelyezve „Erdély választ”… Tovább »

A megyei labdarugó bajnokság 19. fordulójában Maroshévízi PRO Maros – Székelyudvarhelyi ROSEAL 8-1 (4-0). A Hévízi csapat felállítása: Petrescu – Böythe E.(Dunca) – Olariu – Dolhescu – Zaharia – Ungureanu – Tararache T. (C) – Ujlaki – Böythe Sz. (Bűkfeyes-Rákossy) – Ciocania – Tararache S. Góllövők: Zaharia, Tararache T, Tararache Silviu (6). E hatos találattal… Tovább »