Ez évben is Maroshévízen három gimnázium XII. osztályosai ballagtak. Így hát a helyi O.C. Taslauanu Gimnáziumban összesen 108-an ballagtak, ezek közül 64 a lány és 44 a fiú, ugyanakkor 14 a magyar diák. A Mihai Eminescu Kollégiumban 35 fiú és 36 lány, vagyis összesen 71 diák végzett, itt 3 magyar diák is volt a végzősök… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap májusi lapszáma. A tartalomból: VII. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok Találkozás szomorú arcokkal Parkrendezés Maroshévízen és szoborállítás Boldogasszony Zarándokvonat Anyák napja Aranymondások (44) Kemény oldal Ifjúsági Közösségi Nap Maroshévízen Maroshévízi adomák (43.) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (9.) SPORT A székely-magyar rovásírás története és emlékei. 41. rész Júniusi előzetes Ordás bukta Reklámok,… Tovább »

Ez évben 7. alkalommal állott meg állomásunkon a Boldogasszony Zarándokvonat. Habár egy órás késéssel érkezett a vonat így is 400-450 helyi lakos várta a zarándokokat. A vonaton volt Varga Lajos püspök, Burbela Gergely SVD, Felföldi László atya és Tímár Asztrik OFM. Ez alkalommal 11 percet állt a vonat és miután Budai László úr köszöntötte a… Tovább »

2003-ban alakult meg a Kemény János Alma Mater Egyesület. Az alapítás abból a szükségből született, hogy az iskola és a tanulók javára hasznos pályázati tevékenységet bonyolítsunk le. Alapító tagok voltak az iskola részéről tanárok (Hosszú Ágnes, Puskai Gyula, Séra Ilona, Mohácsek Ákos), tanítók (Újfalvi Anna, Rabya Edith), valamint a főkönyvelő és a titkár (Kacsó Csilla… Tovább »

Május 17-én, csütörtökön, újból megáll a Boldogasszony zarándokvonat a maroshévízi állomáson Ez évben 20 óra 9 perckor fog állomásunkra megérkezni (ha nem késik) a vonat, imát mond Dr. Varga Lajos püspök úr is. Szeretettel várunk minél több hévízi lakost az állomásra.

Május 12-én zajlott le Gyergyóditroba egy asztalitenisz verseny, amelyen maroshévízi sportolók is részt vettek. Íme a hévízi sportolók eredményei: nyílt csoportban 32 versenyző közül Barabás Sándor 9. helyen végzett, Fazakas Attila 18. és Colcer Nicolae 22. Haladók csoportjában 72 versenyző közül: Balla Péter 9. Campean Zoltán 18. Cotfas Gabriel 27, Kastaly Róbert 28, Málnási Eke… Tovább »

VII. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok Május 10-13 között volt megtartva a VII. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok. A megnyitó ünnepség ez évben a helyi református templomban volt ahol László Áron római katolikus plébános és Madaras Mihály református lelkész hirdettek igét. Ezt követően Cristea Mihály zongorista fellépésének tapsolhattak a jelenlevők. Este a Művelődési Házban, a Háromszék Táncegyüttes… Tovább »

Május 10, csütörtök: 17 óra a Maroshévízi Magyar Művelődési Napok megnyitója a helyi református templomban 19 óra: „Két kezem forgatta, szívem táncoltatta” a Háromszék Táncegyüttes előadása, a helyi Művelődési Házban. Belépő díjmentes Május 11, péntek: A Kemény János Gimnázium Napja: 11 óra: köszöntő beszédek. Könyvbemutatók: Komán János: Ágyúcső és puskapor, Sarány István és Ambrus Attila:… Tovább »