Vasárnapig, július 1-jéig még jelentkezhetnek azok a 16 életévüket betöltött érdeklődők, akik teljes ellátásért cserébe háromnapos önkéntes munkát végeznének Borszéken, a július 13-15 tartandó multikulturális- gasztonómiai Borszék Bogrács Feszten. Mire számíthat az önkéntes, iletve a fesztivál vendége? Hivatásos együttműködőkre, 10 nemzetiség főztjére, de interaktív műhelyek is naponta ingyenesen kínálják a foglalkozásokat  – érdemes mazsolázni a… Tovább »

Manchesteri és előtte magyarországi turnéját zárta a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A hétvégén az észak-angliai Manchester főterén mutattákbe három nagysikerű produkciójukat, és emellett jól megtáncoltatták egymást az angliai magyarokkal a Góbé Fesztiválon. Közlemény Sokan már hetek óta várták a Góbé fesztivál második kiadásán Manchesterben a csíkszeredai Hargita együttesre várakozva. Mint megfigyeltük: több mint… Tovább »

  A Borszék Bogrács Fesztivál kiemelkedő helyet biztosít a fotós projekteknek, és a műfaj kedvelőinek más meglepetéseket is tartogat. A kiállítás témája mi más is lehetne, mint “A VÍZ”.                     A borszéki központi park egyedülálló fotókiállításnak ad otthont, amelyben a szervezők partnerei az ALPIN FILM FESTIVAL… Tovább »

          Terítéken a Borszék Bogrács Fesztivál Július 13-15 között felfedezheti Erdély eme szépséges fürdővárosát, úgy, ahogy eddig még nem tette: zenén, sporton és kulturális tevékenységeken keresztül, vagy egy valóságos gasztronómiai maraton révén. Herczku Ágnes,Timpuri Noi, Fanfara Transilvania, Bosquito, Mircea Vintilă és a Nightlosers is szerepelnek a fellépők listáján, ők szolgáltatják majd… Tovább »

Június 25-29 között a maroshévízi római katolikus egyház „Jézus nyomában” elnevezésű tábort szervez diákoknak. A táborozásra maroshévízi és a környékbeli településekről érkeznek diákok. Minden nap más és más érdekes programokkal fogadják a diákokat, így megismerik Maroshévíz jelentősebb helyeit, lesz hegyi-túrázás, strandolás, mitöbb egy nap kirándulás lesz Udverhelyszékre. A kiránduláson meglátogatják Székelyudvarhelyet, Szejkefürdőt, Orbán Balázs síremlékét,… Tovább »

Nevezzen be a Borszék Bogrács Feszt keretében idén július 14-én első alkalommal megrendezett Borszék Cross hegyi terepfutóversenyre! A sportág szerelmeseinek egy gyönyörű útvonalat biztosítanak a szervezők Borszék város szívéből a Bükkhavas csúcsra, és vissza. A csúcsról lenyűgöző kilátás nyílik a Kelemen-havasokra, valamint a Csalhóra.                          … Tovább »

Ma, június 23-án Brassóban A kategóriájú asztalitenisz versenyt szerveztek, melyre összesen 114 versenyző nevezett be. A maroshévízi sportolók eredményei: Balla Péter első helyezettet ért el, míg  Campean Zoltán 33. hely.

Az utóbbi napokban nagyon furcsa időjárás volt településünkön, hisz forró napsütés után, gyorsan felhők jelentek meg, ezt nagy eső és felhőszakadás kísérte, majd kis idő múlva újból égetett a nap. Nem sokat, hisz újból elborult és megeredt a nagy eső. Maroshévízen a patakok, a Maros folyó megáradt. Több helyen is kijött a medréből a Maros,… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A tartalomból: Június 4 Gyermeknap Beadvány a maroshévízi Polgármesteri Hivatalhoz Ballagás 2018 Urmánczy Nándor tanulmányi díj Maroshévízi adomák A maroshévízi zöldségpiacon Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában A székely-magyar rovásírás története és emlékei Aranymondások SPORT Almás – krémes süti Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

A “Borszék Bogrács Feszt” koncepcióját így fogalmaztuk meg: Multietnikus művészeti és kulináris világok fesztiválja. Első kiadásán három napon át, reggeltől éjfélig programot kínál az egész család számára. MIRE SZÁMÍTHATUNK? A tartalmas időtöltést, kikapcsolódást műhelyek, szabadtéri versenyek, bemutatók, táncok, fotókiállítások, filmvetítések, híres román és magyar előadók koncertjei biztosítják. Továbbá tíz meghívott kisebbséggel is találkozhatnak a résztvevők… Tovább »