'18 aug
29

Augusztus 23-26 között a maroshévízi Kelemen Hegyimentő Egyesület közösen a csíkszeredai Orion cserkészekkel megtartották a „Hegyimentő verseny – Maroshévízi 2018” elnevezésű programot. A program keretén belül szerveztek hegyi mentési programokat, elsősegély nyújtási programokat, nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is. Ugyanakkor takarításokat végeztek az alábbi túra szakaszokon: Kelemenjel negyed – Teke csúcs egészen a Zebrákig –… Tovább »

'18 aug
24

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben ünnepelte fennállásának a tízedik évét. Először tudnunk kell, hogy az egyesület azzal a céllal alakult, hogy Urmánczy Nándor elfelejtetett munkásságát újból a köztudatba hozza. Mára már nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nagy részben sikerült, hisz egyre többen tudnak tevékenységéről, munkásságáról, érdeklődnek utána. Be kell azt is vallanunk, hogy egyesületünknek kis… Tovább »

'18 aug
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma. Elektronikus formában itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-8szam.pdf A tartalomból: Lőszerraktárra bukkantak Maroshévízi és Borszéki városnapok Maroshévízi városnapok Fellendült a turizmus Tíz éves az Urmánczy Nándor Egyesület. Aranymondások (46) Mély nyomok (1) – Dénes Géza rovata Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (12.) A székely-magyar rovásírás története és emlékei  44. rész Almás palacsinta… Tovább »

Ma augusztus 1-én is folytatódott a lőszerraktár kiüresítése. A mai nap 253 gránát került  felszínre így összesen 1053 gránátot raktároztak el a tűzszerészek. Ezeket a holnapi nap (augusztus 2-án) folyamán a volt lövészeti gyakorló helyen lesznek megsemmisítve.

Folytatódik a lőszerraktár kiüresítése. Ha július 30-án 250 gránátot találtak, másnap, július 31-én 550 gránát került a felszínre, így összesen 800 gránátot vittek el a lőszereszek biztonságos helyre. A gránátok ládákba voltak téve minden ládába 15 gránát volt elhelyezve. A helyszín körül levő öt ház lakóit, 12 személyt, nappalra az illetékesek kilakoltatják és csak este… Tovább »