'18 Sze
30

Ma, szeptember 30-án, a megyei bajnokságban: Szentntsimoni Szefite – Maroshévízi PRO Maros 0-1 (0-0). Góllövő: Flesier. A hévízi csapat felállítása: Petrescu – Zaharia – Bor – Kercso – Cotfas – Crăciun – Psibel (Gál) – Baico – Fleșier – Avram (Tararache S.) – Ciocania.

'18 Sze
28

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma, úgy nyomtatott mint a világhálón is (.http://hirlap.marosheviz.info/szam/8evf-9szam.pdf). A tartalomból: Gombászás Tászok tető más szemmel Labdarúgás Közvélemény-kutatás Tanfelszerelés az elsősöknek Könyvbemutató Szárhegyi csata Mély nyomok (2) – Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei  45. rész Aranymondások (47) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (12.) Visszatekintő Kemény oldal Reklámok,… Tovább »

'18 Sze
22

A megyei bajnokság 4. Fordulójában Maroshévízi PRO Maros – Csikszentgyörgyi Fiság 2-1 (1-0). A hévízi csapat négy forduló után10 ponttal van a tarsolyába.

'18 Sze
18

Nemrég egy kisbusznyi maroshévízi zarándok látogatott el Máriaradnára. A zarándoklatot Molnár Árpád maroshévízi kántor szervezte és vezette. A kántor úr, kérésünkre elmondta, hogy a maroshévízi római katolikus híveknek egy régi álma teljesült e zarándoklattal, hisz már régóta szeretnének e zarándokhelyre eljutni. A beszélgetés során az is kiderült, hogy a két napos ottlét alatt a hévíziek… Tovább »

'18 Sze
18

Tegnap, szeptember 17-én Maroshévízre látogatott a magyarországi Kösöntyű Néptánccsoport. A csoport több helyi nevezetességet látogatott meg. Köztük a Zsákhegyi Katonai Temetőt, a termálvizesét, a római katolikus templom udvarán levő Urmánczy családi sírboltot, valamint az Urmánczy Nándor szobrot. A vendégeket „idegenvezetője” Laczkó Szentmiklósi Endre, a dr. Urmánczy Nándor Egyesület alelnöke volt, aki minden helyszín fontosságát, történetét… Tovább »

'18 Sze
16

Szeptember 15-én, Gyergyóremetén lett bemutatva a Gyergyó-szék értéktára „Gyergyó Kollégium” címen megjelent kötet, mely több mint 300 oldalas hiánypótló kiadvány. A könyvben Maroshévízre is több oldalt szenteltek. A könyv megjelenését egy nagyszabású kutató munka, interjúk készítése előzte meg. Így 2017 októberében egy héten át több szerkesztő is a településünkön kutatott, állt szóba a lakosokkal, úgyszintén… Tovább »

'18 Sze
11

Megkezdődött a 2018-2019-es tanév. Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület a maroshévízi Kemény János Gimnáziumba beiratkozott első osztályosoknak tanfelszereléseket adott át. Ez évben a csomagok tartalmaztak: rajztömb, radír, füzetek, ceruzák, golyóstoll, hegyező, gyurma, színes papír, vonalzó, olló, ragasztó, vízfesték ecsettel stb. Az egyesület 2011-től minden évben tanfelszerelésekkel kedveskedik azoknak a diákoknak aki az… Tovább »

'18 Sze
10

Csicsói Ezüstfenyő–Maroshévízi Pro Maros 2–3 (0–0), a hévízi csapat gólszerzői: Alexandru Dolhescu (75.), Újlaki Alex (80., 88.).

Ma megkezdődött a megyei labdarúgó bajnokság. Az első fordulóban: Maroshévízi PRO Maros – Csikszentdomokosi Gardos 1-1 (1-1).