'19 jan
31

A napokban zajlott le Brassóban a hagyományos Telekom Kupa alpesi sí verseny. Az U16-os korcsoportban a maroshévízi Hámos Roxána a 4. Helyezést érte el. Ebben a korcsoportban összesen 18 sportoló állt rajt elé. Tudnunk kell Hámos Roxánáról, hogy magyarországi színekben is sportol és  a múlt évben az ifjúságiaknál országos 2. helyezést ért el.

'19 jan
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2019. januári lapszáma. A tartalomból: Fogyatkozó maroshévízi magyarság Kilencedik megjelenési év Megjött a várva várt tél Zarándokvonat Egy fahíd története Aranymondások (50) ENSZ ajánlat Mély nyomok (7) Januárban Maroshévízen születtek A székely-magyar rovásírás története és emlékei  49. rész Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (15.) Ördögpirula – Sárig Csilla rovata Kemény oldal… Tovább »

Nemrég zajlott le a maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület 2018-as évi beszámolója, de ugyanakkor ez évi tervekről is szó esett. Miután, Czirják Károly, az egyesület elnöke ismertette a jelenlevő tagokat a 2018-as évi tevékenységekről, anyagi bejövetelekről és költségekről, a 2019-es évi tervekről esett szó. Így többek között a már hagyományos, minden évben megszervezésre kerülő eseményeket… Tovább »

Elmúlt a 2018-as év ilyenkor az egyházak is összegezik az elmúlt évet. Mi is érdeklődtünk a felekezeteknél és sajnos megtudtuk, hogy a maroshévízi magyarság továbbra is fogy. Ezek szerint 2018-ban a római katolikus egyháznál 17 keresztelést jegyeztek, 6 házasságkötést, volt 17 elsőáldozó és 50 temetés. Maroshévízen összesen 1957 római katolikus vallású lakos van nyilvántartva. A… Tovább »