Lövedéket találtak Maroshévízen Tegnap, március 27-én, Maroshévízen egy második világháborúból származó, 120 mm-es lövedéket talált egy helyi lakos, amikor egy gyümölcsfát akart elültetni az udvarán. A lakos értesítette az illetékeseket, akik elszállították a lövedéket, majd megsémisítették.    

A megyei labdarúgó  bajnokság tegnapi fordulójában: Maroshévízi PRO Maros – Gyergyószentmiklósi Jövő 3-1 (2-0)

Megjelent a Maroshévízi Hírlap (nyomtatott és világhálón is olvashatóan: http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-3szam.pdf ), márciusi száma. A tartalomból: Március 15, Maroshévízi Tanügy romániai módra Közeledik a tavasz Európa múlt és jelen. Márciusban születtek Maroshévízen A székely-magyar rovásírás története és emlékei  51. rész Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (17.) Aranymondások (52.) Mély nyomok (9.) – Dénes Géza rovata SPORT… Tovább »

Megyei labdarúgó bajnokság A megyei labdarúgó bajnokság keretén belül: Balánbányai Bányász –Maroshévízi Pro Maros 4-1.  

Maroshévízen is megünnepeltük Nemzeti Ünnepnapunkat, a Március 15.-ét. E napon az 1848-49-es forradalomra emlékezünk. Ez nekünk maroshévízieknek is fontos emlékünnep, hisz településünkön is több alkalommal véres harcok dúltak. A korabeli fennmaradt dokumentumokból megtudhatjuk azon, akkori Gyergyó-Toplicza-i lakosok nevét, akik részt vettek ezeken a harcokon, akik hősiesen harcoltak az egyenlőségért, a vallásszabadságért, a jogainkért.   Ennek… Tovább »

Már több alkalommal írtunk a Maroshévízen a Mag-len negyedben levő Urmánczy födeles hídról. A híd 1869-ben épült, így ide és tova ez évben lesz 150 éves. A XIX. században Erdélyben nagy divatúak voltak az ilyen struktúrájú hidak. Környékünkön még Gyergyóremete is büszkélkedett ilyen híddal. A maroshévízi hidat egészen az 1989-es államcsíny utánig rendszeresen tatarozták. Sajnos… Tovább »