Április 28-án zajlott le Székelykeresztúron a Fudosin Karate Cup elnevezésű karate kupa melyre közel 100 versenyző nevezett be. Jelen voltak az alábbi települések karate csapatai: Csíkszereda, Székelyudvarhely, Csíkszépvíz, Csíkszentdomokos, Csíkszentmárton. Székelykeresztúr és Maroshévíz. A maroshévízi Shodan SE csapata 6 arany, 4 ezüst és 7 bronzéremmel tért haza. Íme a hévízi csapat eredményei: Fórika István 2…. Tovább »

Ma  a megyei labdarúgó bajnokság keretén belül: Maroshévízi PRO Maros – Csíkszentdomokosi SE 7-3 (2-1).

Már több alkalommal írtunk a Maroshévízen a Mag-len negyedben levő Urmánczy fedeles hídról. A híd 1869-ben épült, így ide és tova ez évben lesz 150 éves. A XIX. században Erdélyben nagy divatúak voltak az ilyen struktúrájú hidak. Maroshévízen is két fedett híd volt annak idején. Környékünkön még Gyergyóremete is büszkélkedett ilyen híddal. Jelenleg Erdélyben két… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-4szam.pdf#page=1&zoom=auto,-82,842 A tartalomból: Tutaj a Maroson Lövedéket találtak Maroshévízen Magyar Költészet Napja Maroshévízen Európai Egyesült Államok   Áprilisban születtek Maroshévízen Mély nyomok (10.) – Dénes Géza rovata Aranymondások (52.) Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (18.) Volt egy csúszdánk Húsvéti saláta – Sárig Csilla rovata A… Tovább »

A bajnokság rájátszásban: Maroshévízi PRO Maros – Gyergyószentmiklósi Jövő 0-2 (0-1). A mérkőzésre mindössze kb. 200 szurkoló volt kíváncsi, melyen a vendégek két alkalommal rúgta kapura, két gólt szerezvén. Gyenge mérkőzésen túlnyomó részben hazai fölényt, és gyenge, sok hibával tarkított bíráskodást, láthattunk. Az első félidőben a szögletek aránya 2-1 és a kapura rúgások aránya 5-1… Tovább »

Április 11-e, a Magyar Költészet Napja, mely esemény, Maroshévízen több éves hagyományra tekint vissza. Ez évben is a helyi Kemény János Elméleti Líceum adott helyet e fontos eseménynek. Az ünnepséget Deme Gabriella a tanintézmény igazgatónője nyitotta meg, majd Czirják Károly köszöntötte és bemutatta a meghívottakat a jelenlevőknek. Az ünnepség első fele a verseké volt. Verseiket… Tovább »

Április 11-e, a Magyar Költészet Napja, mely esemény, Maroshévízen, 14 órától a Kemény János Gimnázium dísztermében lesz megünnepelve. Jelen lesz több Hargita megyei költő, író, ugyanakkor bemutatásra kerül Sarány István: Garabonciások című könyve mely az egykori együttes történetét eleveníti fel. Ez alkalommal az együttes alapítója Csutak István is jelen lesz az eseményen. Ugyanakkor a Gyergyói… Tovább »

A labdarúgó Románia Kupa tegnapi eredménye: Csicsói Ezüstfenyő – Maroshévízi PRO Maros 1-6 (1-1). Góllövők: Craciun (2), Avram, Flesier, Cotfas, Böythe E. A hévízi csapat felállítása: Petrescu, Zaharia, Bor (Kiss), Dunca , Cotfas, Böythe Sz, Crăciun, Ciocania, Bőythe E, Avram, Fleșier.

Tegnap, április 1-én a gyergyószentmiklósi tűzoltó egység egy tutajt bocsájtott a Maros folyóra. Amint megtudtuk, közel 3.000 műanyag palackból készítették, így akarván felhozni a figyelmet a műanyag szennyeződésre. A tutajt Gyergyóremetén engedték vízre, míg Maroshévízen a déli órákban haladt át. A merész tűzoltók egészen Szegedig úsztatják a tutajt, ahol fognak találkozni az ottani tűzoltó kollegáikkal… Tovább »