Megjelent a Maroshévízi Hírlap májusi száma. A tartalomból: Urmánczy Nándor vetélkedő Maroshévízen Felújítják az Urmánczy fedeles hidat Labdarúgás Városnéző Májusban született Maroshévízen Aranymondások (53.) Dénes Géza rovata Az uniós diktatúra fogai Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (19.) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 53. rész Magyar Hősök Napja Karate Főzzünk együtt – Sárig Csilla rovata… Tovább »

Május 26-án volt a Magyar Hősök Emléknapja. Ez évben is a Zsákhegyi Katonai Temetőben megemlékeztünk hőseinkről. Köszörűt helyezett el a Települési Székely Tanács és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület. Maroshévízen 2007-től minden évben a zsákhegyi katonai temetőben, a megemlékezés, a tiszteletadás koszorúinak az elhelyezésével megemlékezünk azokról akik életüket adták nemzetünkért. Nyugodjanak békében.

A május 26-i Euró parlamenti szavazás zajlott le. Maroshévízen a 13.088 szavazati joggal rendelkező állampolgár közül 5.526-on mentek el, ami 42,22%. A maroshévízi eredmények: Nemzeti Liberális Párt  1720 szavazat, 34,59% Mentsétek meg Romániát Unió 920 szavazat 18,5% Romániai Magyar Demokrata Szövetség 843 szavazat 16,96% Szocialista Demokrata Párt 794 szavazat 15,97% Népi Mozgalom Párt  301 szavazat… Tovább »

Ma, a megyei bajnokágban: Gyergyószentmiklósi VSK – Maroshévízi PRO Maros 8-1.  

Május 18-án zajlott le Tusnádon a „Tusnád Kupa, In memoriam György Gellért” elnevezésű karate verseny melyre Románia 16 csapata, összesen több mint 200 karatéka nevezett be. A maroshévízi Shodan SE csapata 13 éremmel térhetett haza, melyeket különböző súlycsoportokban és korcsoportokban szerezték. Íme a hévízi dobogósok: Trif Iacob a 6-7 éves korcsoportban 2. lett katában és… Tovább »

A maroshévízi dr. Urmánczy Nándor Egyesület több éve vetélkedőket szervez a Gyergyó-széki iskolákban, így próbálva megismertetni a diákokkal a névadójuk munkásságát. Eddig ilyen vetélkedők az alábbi településeken voltak: Borszék, Salamás, Csutakfalva, Remete, Ditró, Orotva, Csomafalva, Alfalú és Maroshévíz. Ez alkalommal az egyesület Maroshévízen hirdetett meg egy vetélkedőt, melyre a Gyergyó-szék településeinek az iskoláinak a diákjait… Tovább »

Ma, a megyei labdarúgó bajnokságban: Maroshévízi PRO Maros – Balánbányai Bányász 1-0 (0-0).