Megjelent a Maroshévízi Hírlap. A világhálón az alábbi linken lehet olvasni: http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-6szam.pdf A tartalomból: Gyergyószéki diákok Budapesten Nemzeti Összetartozás Napja Maroshévízen is ballagtak Boldogasszony zarándokvonat Júliusi előzetes Találkozás szomorú arcokkal Júniusban született Maroshévízen Beírások az ellenőrzőbe Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (20.) Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei 54. rész Rólunk, magyarokról… Tovább »

A maroshévízi székhelyű dr. Urmánczy Nándor Egyesület május 17-én egy Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőt szervezett a gyergyószéki iskolák számára, mely vetélkedő jelmondata „A mi országunk a Kárpátok országa” címmel volt meghirdetve. A vetélkedőre mindenki jól felkészülve jelentkezett, mindenik csapat és felkészítőjük ajándékban részesültek, de az 1-3. helyezett egy 5 napos budapesti kirándulás jutalmat is kapott…. Tovább »

Ez évben nyolcadik alkalommal állott meg a maroshévízi vasútállomáson a Boldogasszony zarándokvonat. Az idén az esős idő ellenére is több mint száz helyi lakos fogadta a 21 óra 28 perckor érkezett zarándokokat. Budai László szervező rövid köszöntője után egyházi énekeket énekeltek a hévíziek és a zarándokok, majd himnuszaink elhangzása után “kigördült” az állomásról a vonat…. Tovább »

A Maros-parti településen három gimnázium működik, ahol ez évben is a XII. osztályos diákok ballagtak. Nézzük ezt számokban. A Kemény János Gimnáziumban kilenc diák végzett, 3 fiú és 6 lány. Az Eminescu Kollégiumban 85-ön végeztek, 31 lány és 54 fiú. Ezek között négy magyar diák is végzett. A Taslauanu Gimnáziumban 112 végzős volt, ezek közül… Tovább »

Ma, június 4-én, gyásznapunkon emlékezünk meg a trianoni parancsra amikor országunkat feldarabolták, megcsonkították. Ez alkalommal is a maroshévízi romai katolikus templom harangja 17 óra 32 perckor megkondult és az itt levő emlékezők imádságokat mondtak el, így emlékezve e kegyetlen döntésre. Maroshévízen, 2007-től emlékeznek meg e szomorú napra.