Ez évben nyolcadik alkalommal állott meg a maroshévízi vasútállomáson a Boldogasszony zarándokvonat. Az idén az esős idő ellenére is több mint száz helyi lakos fogadta a 21 óra 28 perckor érkezett zarándokokat. Budai László szervező rövid köszöntője után egyházi énekeket énekeltek a hévíziek és a zarándokok, majd himnuszaink elhangzása után “kigördült” az állomásról a vonat…. Tovább »

A Maros-parti településen három gimnázium működik, ahol ez évben is a XII. osztályos diákok ballagtak. Nézzük ezt számokban. A Kemény János Gimnáziumban kilenc diák végzett, 3 fiú és 6 lány. Az Eminescu Kollégiumban 85-ön végeztek, 31 lány és 54 fiú. Ezek között négy magyar diák is végzett. A Taslauanu Gimnáziumban 112 végzős volt, ezek közül… Tovább »

Ma, június 4-én, gyásznapunkon emlékezünk meg a trianoni parancsra amikor országunkat feldarabolták, megcsonkították. Ez alkalommal is a maroshévízi romai katolikus templom harangja 17 óra 32 perckor megkondult és az itt levő emlékezők imádságokat mondtak el, így emlékezve e kegyetlen döntésre. Maroshévízen, 2007-től emlékeznek meg e szomorú napra.