Fráter Olivér a maroshévízi magyarság régi ismerőse, barátja. Az eltelt évek során évente meglátogatta a Maros-parti települést, számos alkalommal segítette, adományokat intézett településünknek. Míg a Nemzetstratégiai Kutatóközpont elnökhelyettese volt, többek között, neki köszönhető, hogy a Zsákhegyi Katonai Temetőben obeliszket állíthattak mely az ő közbenjárásának köszönhetően valósulhatott meg. Nemrég újból településünkre látogatott, de most,… Tovább »

  „Rohanó világunk” címmel egy újabb verses kötetet jelentetett meg a maroshévízi Dénes Géza tanár úr. A több mint 110 oldala könyv szebbnél szebb verseket tartalmaz melyet Forró Fedora és Orbán Erika festményei teszik színesebbé.  

Magjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma. A tartalomból: Beszámoló a gyülekezeti napokról Kalákatábor Maroshévízen Szt. Péter és Szt. Pál búcsú kis városomban Pilisvörösváriak koszorúztak Maroshévízen Folytatódik a medve invázió Maria Enache (Cenger) újból Maroshévízen Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (21.) A székely-magyar rovásírás története és emlékei 55. rész Júniusban születtek Maroshévízen Dénes Géza rovata H… Tovább »

Július 14-20 között zajlott le Maroshévízen a VI. Műemlékvédő Ifjúsági Kalákatábor. A tábor főhadiszállása a helyi római katolikus közösségi háza volt. Ide érkeztek meg a táborozók, összesen 15 diák és kísérőik. Jelen voltak Gyergyószentmiklósról, Gyergyóremetéről, Marosvásárhelyről és Maroshévízről diákok. Első nap ismerkedéssel kezdődött a nap, míg második nap László Áron római katolikus plébános beszélt a… Tovább »

A Maroshévízi Református Egyházközségben 2019. július. 6-7-én  gyülekezeti napokra került sor . A szombati nap eseményei a helybéli lelkipásztor nyitó ahítatával indultak, melyen Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levele 5. részének 1. verse alapján  az erősek és gyengék egy közösségen belüli, egymás iránti felelősségére hívta fel a figyelmet. Ezt követte a Szászrégenből érkező Sófár keresztyén… Tovább »

Június 7-én, a maroshévízi református felekezetnél ünnep nap volt, hiszen ezen a napon ünnepi Istentisztelettel emlékeztek meg, hogy több hónapos munka után sikerült egészében felújítani a helyi templomot. A 14 órától kezdődő eseményre, több világi és egyházi személyiség jött el. Ünnepi beszédet mondott Veress Róbert Gyula a Görgényi Református Egyházmegye esperese, majd Ft. Kató Béla… Tovább »

  A napokban Maroshévízen járt a pilisvörösvári Nyugdíjas Klub több tagja. Az ötven klubtag, Kovács Zsolt vezetésével érkeztek vidékünkre és ez alkalommal meglátogatták Urmánczy Nándor sírját is, ahol elhelyezték a kegyelt koszorúját. Ez alkalommal Farkas Aladár az Urmánczy Nándor Egyesület alaputótagja ismertette a jelenlevőkkel a híres politikus életútját és tevékenységét.