A Maroshévízi Református Egyházközségben 2019. július. 6-7-én  gyülekezeti napokra került sor . A szombati nap eseményei a helybéli lelkipásztor nyitó ahítatával indultak, melyen Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levele 5. részének 1. verse alapján  az erősek és gyengék egy közösségen belüli, egymás iránti felelősségére hívta fel a figyelmet. Ezt követte a Szászrégenből érkező Sófár keresztyén… Tovább »

Június 7-én, a maroshévízi református felekezetnél ünnep nap volt, hiszen ezen a napon ünnepi Istentisztelettel emlékeztek meg, hogy több hónapos munka után sikerült egészében felújítani a helyi templomot. A 14 órától kezdődő eseményre, több világi és egyházi személyiség jött el. Ünnepi beszédet mondott Veress Róbert Gyula a Görgényi Református Egyházmegye esperese, majd Ft. Kató Béla… Tovább »

  A napokban Maroshévízen járt a pilisvörösvári Nyugdíjas Klub több tagja. Az ötven klubtag, Kovács Zsolt vezetésével érkeztek vidékünkre és ez alkalommal meglátogatták Urmánczy Nándor sírját is, ahol elhelyezték a kegyelt koszorúját. Ez alkalommal Farkas Aladár az Urmánczy Nándor Egyesület alaputótagja ismertette a jelenlevőkkel a híres politikus életútját és tevékenységét.