'19 aug
26

Ez évben is Maroshévízre látogatott a magyarországi Kup településű székhelyű Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület, tagjainak egy része. A Portik Péter festőművész által vezetett csoport meglátogatták településünket, a térség nevezetességeit. Itt tartózkodásuk alatt, a Bánffy vízesést csodálták meg, de kilátogattak a Bánffy fürdőbe, a sí pályára, majd a romai katolikus templom udvarán levő Urmánczy Nándor… Tovább »

'19 aug
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma   (http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-8szam.pdf ). A tartalomból: Visszajárók a Zsákhegyi Katonai Temetőben Sydney-i vezetőkonzul Maroshévízen Novák Tibor ezredes Maroshévízen Városnapok Urmánczy híd Rohanó világunk Feljelentették Magyarországot Hulladékválogatás Díjazták Dénes Géza tanár urat Évtizedek a magyar műkedvelés szolgálatában (22.) Augusztusban születtek Maroshévízen Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei 56…. Tovább »

Az elmúlt évek során a Maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőt több alkalommal is meglátogatták a Pilisvörösváriak. Így  például 2012-ig három keresztet is állítottak az ott levő sírhatnók fölé.A napokban  a Pilisvörösvári Nyugdíjasok Klubjának közel 50 tagja járt a temetőbe, Kovács Zsolt vezetésével, és koszorúztak azok tiszteletére akik életüket adták a haza megvédésért.