'19 Sze
30

A megyei bajnokság 4. fordulójában: Csicsói Ezüstfenyő–Maroshévízi Pro Maros 4–3 (0–1) Gólszerzők: György Csaba (59. és 73.), Kába László (72.) és Róth Róbert (85.), illetve Andrei Fleșier (10.), Silviu Tararache (54.) és Răzvan Maximiuc (66.).

'19 Sze
27

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/9evf-9szam.pdf). A tartalomból: Maroshévízi Magyar Művelődési Napok programja Háromhatár Maroshévízen Pénzügyi gondok a polgármesteri hivatalnál Itt van az ősz A maroshévízi piacon Megkezdődött az új tanév Európai Ifjúsági Találkozó 110 éves a maroshévízi vasútállomás Közvéleménykutatás A székely-magyar rovásírás története és emlékei 57. rész Szeptemberben születtek Maroshévízen H A D… Tovább »

'19 Sze
23

A megyei labdarúgó bajnokság 3. fordulójában: Maroshévízi Pro Maros – Csíkszentsimoni  FC 1-2 (1-1), Gólszerzők: Alin Crăciun (18. perc), illetve Czikó Zsombor (6.) és Tompos Szilárd (57.).

'19 Sze
21

    A rohanó mindennapokban, fontos és elengedhetetlen időnként megállni és megélni, valamint értékelni egy adott pillanatot. Talán ez a legfontosabb gondolat, amivel a II. Maroshévízi Református Családnap alkalmával ismét azonosulni tudtam: kortól, nemtől, vallástól, és minden egyéb tényezőtől függetlenül, mindenki számára szükség van olykor megállni egy percre, önmagába nézni, új dolgokat felfedezni és értékelni mindazt,… Tovább »

'19 Sze
18

Szeptember 18-22 között Frankfurtba tartják meg az Európai Ifjúsági Találkozó elnevezésű rendezvényt, melyet a frankfurti római katolikus egyház szervez. Az eseményen 15 országból, 130 személy vesz részt, köztük heten Maroshévízről is.  A frankfurti és a maroshévízi római katolikus egyházak már több mint 25 éve „testvér” egyházi kapcsolatot ápolnak.

'19 Sze
15

  A labdarúgó megyei bajnokság 2. Fordulójában: Balánbányai Bányász – Maroshévízi PRO Maros 4-1 (2-0). A Maros felállítása: Tandea – Olariu (Flesier) – Gál – Maximiuc – Bükfeyes-Rákossy – Kercsó – Tararache T. – Tararache S. (Ciocania) – Ungureanu – Böythe (Cotfas) – Crăciun. A hévízi csapat góllövője Felsier.

'19 Sze
10

Szeptember 9-én elkezdődött az új tanév. Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület tanszereket adott azoknak a diákoknak, akik a Kemény János Gimnáziumba kezdik a tanévet. A csomag tartalmaz: rajztömböt, kockás füzetet, vonalas füzeteket, gyurmát, radírt, vonalzót, ceruzákat, hegyezőt, ollót, vízfestéket, ecseteket. Az egyesület 2011-tól minden évben tanszereket ad a Kemény János Gimnázium első… Tovább »

Vasárnap, szeptember 7-én, megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság. Az első fordulóban Maroshévízi PRO Maros – Csikszentdomokosi S. E. 7-0 (3-0). Góllövők: Újlaki (2), Tararache S, Ungureanu, Craciun, Kercsó, Ciocania. A hévízi csapat felállítása: Țandea (Petrescu) – Olariu – Gál – Maximiuc  – Stan (Újlaki) – Bükfeyes-Rákossy – Kercsó (Fleșier) – Tararache S. – Ungureanu -… Tovább »

     „Ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja.” (Ének 2,7) Ilyen és ehhez hasonló nagy jelentéssel bíró mondatok hangzottak el a tábor keretén belül. A tábor főtémája: Randitól a házasságig vezető út.  Ezen kívül, mint egy közösség is jobban összerázódtunk és megtanultuk egymást erősíteni és támogatni. Nagyon színes volt a csapatjátékok… Tovább »