A tartalomból: Megjött a tavasz, a vírus és a pánik Speciális nyugdíjak, de miért? Előválasztás Újból kettős mérce Napenergiás kivilágítás SPORT Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába Emlékezzünk A székely-magyar rovásírás története és emlékei 63. rész H A D I  M O R Z S Á K Március 15 Koronavírus és nyertesei Dénes Géza rovata Kisfaludi… Tovább »

Minden év március 15-én, az 1848-49-es forradalomra, szabadságharcra emlékezünk. 1990 óta a 2020-as év amikor szerény módon lett Maroshévízen megünnepelve a március 15-e. Ez a koronavírus miatt kiadott szigorú rendeletek miatt alakult így. 2020. március 15-én a római katolikus templomi ünnepi szentmise után a templomudvarban levő emlékműnél koszorút helyezett el Bodor Attila Béla a helyi… Tovább »

Maroshévízi Pro Maros–Csicsói Ezüstfenyő 4–1 (0–1), gólszerzők: Silviu Tararache (54., 60. és 83.), Alin Crăciun (76.), illetve Boldizsár István (15.).

Március 6-8 között a maroshévízi RMDSz előválasztást tartott. Az előválasztás tétje a júniusban esedékes önkormányzati választásokra való helyi RMDSz tanácsosi lista kialakítása. A szavazás végén az alábbi sorrend alakult ki: 1. Bodor Attila – Béla, 2. Szabó Kálmán – Imre, 3. Bors Norbert, 4. Benedek Botond, 5. Molnár Árpád, 6. Balázs Zoltán, 7.  Gáspár András,… Tovább »