Május 31-én volt a Magyar Hősök Napja. A maroshévízi Zsákhegyi Katonai Temetőben 2007-tól minden évbe, megemlékezést, koszorúzást tartanak azok tiszteletére, akik az életüket adták a haza megvédéséért. Ez évben koszorút helyezett el a helyi RMDSz és a dr. Urmánczy Nándor Egyesület.

Megjelent a Hírlap májusi száma. Ez alkalommal is csak a világhálón olvasható, de remélhetőleg a jövő hónaptól már nyomtatott formában is olvasható lesz. A tartalomból:  Aláírás a nemzeti régiókért Felújították az Urmánczy fedeles hidat Egyéni kezdeményezés Újabb körforgalom Magyar Hősök Napja Dénes Géza rovata Ordás bukta – Sárig Csilla rovata Kemény oldal Reklámok, apróhirdetések

A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést nyújtott be a múlt év májúságban. Ennek érdekében egy millió aláírásra volt szükség több európai országból. Ha eleinte nehezen ment az aláírásgyűjtés az utolsó napokban felgyorsult és mindez egyrészt köszönhető a Román államelnök magyarellenes, sorozatos kirohanásainak is. Az utolsó napokban több alkalommal is leeset… Tovább »

A maroshévízi Urmánczy fedeles híd Erdély egyik legrégebbi fahídja, hisz 1869-ben lett építve. Sorsa 1990 után pecsételődött meg amikor elhanyagolták, nem tatarozták, csupán 2004-ben volt hogy a tetejét a zöld palára cserélték. Állapota évről évre romlott, oldalait kezdték letépni, levágni, lelopni. Az ilyen jellegű hidak valamikor elterjedtek voltak Erdély szerte, mára csupán három ilyen híd… Tovább »