A maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület a napokban egy beadvánnyal fordult a helyi Polgármesteri Hivatalhoz és Önkormányzathoz, avval a kéréssel, javaslattal, hogy a maroshévízi kórházat nevezzék el egykori igazgatójáról dr. Bíró Ferenc (1926-1999) sebész főorvosról. Dr. Bíró Ferenc Kilyénfalván született. Majd 1963-ban a marosvásárhelyi etnikai tisztogatás áldozata lett, így helyezték Maroshévizre. Kitűnő sebészeti adottságai miatt… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, nyomtatott formátumban, de ugyanakkor a világhálón is lehet olvasni (http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-6szam.pdf ) A tartalomból: Consummatum est – Az Urmánczy örökség Június 4, a Nemzeti Összetartozás Napja Felújították az Urmánczy fedeles hidat „Első az iskola, utána a nevelés, majd a faragászat” – Beszélgetés Kovács László úrral H A D I M O R… Tovább »

Gyásznap. Ezen a napon a nagyhatalmak, a trianoni palotában aláírt parancs által feldarabolták Magyarországot. Ez évben is akárcsak az előző években Maroshévízen is megemlékezést tartottak hazánk megcsonkítása miatt. A megemlékezést 17 órakor kezdődött a helyi római katolikus templom udvarán, ahol egy szentmisén vehettek részt a jelenlevők, melyet László Áron plébános úr végzett. A mise elején… Tovább »