'20 aug
24

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma, úgy nyomtatott, mint a világhálón is olvasható verzióban (http://hirlap.marosheviz.info/szam/10evf-8szam.pdf ). A tartalomból: III. Maroshévízi Református Családnap Végre itt a nyár Házas hétvége Egyenjogúság…speciális emberek? Válasz a hivataltól… Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába (8) Lucskos káposzta – Sárig Csilla rovata H A D I M O R Z S Á… Tovább »

'20 aug
23

A maroshévízi Bánffy termál vízesés egyedi Romániában, míg Európában még egy ilyen van (Toscana mellett). Az említett vízesés 2015 előtt egy valóságos szeméttelep volt, habár 2007-tól majdnem évente beadvány volt leadva a helyi polgármesteri hivatalhoz ennek értékéről, felújítási ötleteket adva. 2013-ban védett területé nyilvánították, majd 2015-be ki takarították, korszerűsítették. A napokban egy újabb információs táblával… Tovább »

   2020. július 30 -a és augusztus 2-a között a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében házas hétvégén vettünk részt, melynek mottója ,,Házasságban élni jó’’.    Pénteken délután indultunk Csomakőrösre, ahol különleges vacsora után egy romantikus séta tette szebbé az esténket. Szombat reggel és este Madaras Mihály lelkipásztor tartott tartalmas áhítatot a házasság témában. Ugyanakkor ezen a… Tovább »