'20 Sze
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma. A tartalomból: Tanszerek az első osztályosoknak Maroshévízen a román válogatott Bánffy vízesési információs tábla Félretájékoztatások Identitás H A D I M O R Z S Á K Októberi előzetes Maroshévíztől a Dunán át Minnesotába Tiszteletünk elődeinknek Jogállamiság Dénes Géza rovata A székely-magyar rovásírás története és emlékei Helyhatósági választások Kemény… Tovább »

'20 Sze
14

Akárcsak az előző években is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben is különböző tanszereket adott a magyar iskolába iratkozó diákoknak. Az ajándékcsomagokban voltak, vonalas és számtan fűzetek, gyurmák, színes papírok, ceruzák, radírok, vízfestékek, ecsetek, ollók, vonalzók, hegyezők, ragasztók, színes ceruzák stb. A maroshévízi Kemény János Elméleti Líceumba 14 csomag lett átadva, míg a salamási… Tovább »

Szeptember 1 és 27 között a romániai női (U17) röplabda válogatott Maroshévízen van edzőtáborba. Az elmúlt években a válogatott jó eredményekkel büszkélkedhet, hisz a maroshévízi Macarie Marius edzette válogatott két éve az Ifjúsági Olimpián, Bakuban, ezüstérmet szereztek, míg a Kairóban tartott Világbajnokságon a hatodik helyezést érték el. A jelenlegi edzőtábor felkészülés az Európai Bajnokságra, mely… Tovább »