'20 okt
11

Szombaton, október 10-én, zajlott le a XIII. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap, mely délelőtt 11 órakor egy igeliturgiával kezdődött a helyi római katolikus templomban. Itt László Áron plébános úr és Madaras Mihály tiszteletes úr igéik hangzottak el, majd Bodor Zénó, Óteleki Szabó Magda: Urmánczy Nándor című versét szavalta el. Ezt követően az Urmánczy családi sírboltnál koszorúzásra… Tovább »

11.00 Diófácska bábjáték a Halvirág bábszínház előadásában / Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ (HU) 11.00 Filmvetítés: History is Our Story – Az erdélyi kastélyok története / Kastély Erdélyben 12.00 Vezetett sétával egybekötött előadás az Urmánczy-kastélyban (RO) 13.00-15.00 Biciklis kirándulás: Urmánczy-fedeles híd – Meleg vizű források útja 12.00-15.00 Kaland a kastély körül – Ügyességi játékok gyerekeknek… Tovább »

A mai napon az 1849. október 6-án kivégzett 13 aradi vértanúkra emlékszünk, de nemcsak. Maroshévízen a református egyház szervezésében a Zsákhegyi temetőbe kerül sor egy megemlékezésre. Itt elsőként Madaras Mihály Attila református tiszteletes úr köszöntötte a megemlékezőket, beszélt a nap eseményéről, fontosságáról, majd Böythe Máté szavalata hangzott el, ezt követően Czirják Károly mondott beszédet. A… Tovább »

2020 október 1-én a választmány kezdeményezésére, a helyhatósági választásokat kiértékelő gyűlést tartottak Maroshévízen. Az elemzés során fény derült arra, hogy az elmúlt 12 év alatt a választási eredmények ciklusról ciklusra csökkentek. Ez tetőfokát az idei helyhatósági választásokon érte el, amikor az eredmény drasztikusan visszaesett az előző választásokhoz képest. Ugyanakkor a választmány tagjai sérelmezték, hogy Bodor… Tovább »