Megjelent a Maroshévízi Hírlap március hónapi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-3szam.pdf). A tartalomból: Március 15 idusa A nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés – Ráadás, újabb győzelem Március 15 Maroshévízen Március 15 Gyergyószentmiklóson Horthy a náci, a fasiszta?! Székely-magyar rovásírás emlékei 74. rész Léleksarok Péter Árpád életútja, a szabadságért folytatott harca Népi megfigyelések – hiedelmek ARANYMORZSÁK Tiszteletünk elődeinknek… Tovább »

A maroshévízi magyarság is megemlékezett az 1848-49-es szabadságharcra, a hőseinkre.  Ez évben is, akárcsak tavaly, a járványügyi intézkedések betartásával zajlott le az esemény. Idén is a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület meghívására az anyaország is képviselve volt az ünnepségen. Ez alkalommal dr. Sáska Zoltán Attila úr Magyarország Bukaresti Nagykövetsége részéről volt jelen a megemlékezésen, ami 17… Tovább »

Az idén is megemlékezés lesz az 1848-49-es szabadságharcra, igaz, hogy ez alkalommal a járványügyi intézkedéseket betartva emlékezünk hőseinkre. Ez évben is akárcsak az előző években a dr. Urmánczy Nándor Egyesület meghívására az anyaország is képviselve lesz az ünnepségen. Ez alkalommal dr. Sáska Zoltán Attila úr a Magyarország Bukaresti Nagykövetség részéről lesz jelen a megemlékezésen, mely… Tovább »