Minden év május végén ünnepeljük a Magyar Hősök Napját. Maroshévízen 2007-től minden évben megemlékezünk hőseinkről. Azokról a hősökről, akik életüket adták a haza, a nemzetünk megvédéséért. A Zsákhegyi Katonai Temetőben, az első világháború alatt 192 katonát temettek el, köztük 84 magyar katonát is, ugyanakkor három maroshévízi is alussza örök álmát e temetőben. Akárcsak az előző… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap nyomtatott formátumban, de a világhálón is olvasható (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-5szam.pdf ). a tartalomból: Van Maroshévíznek költségvetése Urmánczy kastély és híd Szejkefürdőn Beadvány Egyházi hírek Kutyafogathajtó verseny Maroshévízi ökoturizmus ARANY M O R Z S Á K Népi megfigyelések – hiedelmek Őrült európai vezetők Bécsi töltött-sült túrós palacsinta – Sárig Csilla rovata Pályázati beszámoló… Tovább »

Székelyudvarhelyen, a Szejkefürdőn 2020-ban Fazakas Csaba és a Legendárium csapata egy Mini Erdély-parkot hoztak létre, ahol Erdély több makett kastélya is helyet kapott. Ha eleinte 64 kastélyt és más régi épületet lehetett megtekinteni az ország egyetlen makett parkjában, mára számuk már gyarapodott. Jó hír, hogy a napokban több régi képeslap és fénykép segítségével az udvarhelyi… Tovább »

David Iulian Vaicăr a Carpathian Tourism David KFT adminisztrátora a Maroshévízi Polgármesteri Hivatallal, az Alsó Dunai Turizmus és Ökológiai Alapítvánnyal – elnök Dumitru Florin Munteanu és a maroshévízi Turisztikai Irodával – igazgató Hosszú Gabriela, közösen 2021, május 7-én 11 órától a maroshévízi polgármesteri hivatal tanácstermében „Maroshévízi Ökoturizmus” címen előadásra hívja meg az érdeklődőket. Napirendi pontok:… Tovább »