Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A tartalomból: Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy ……. Vigyázat! Medvék, viperák… Magyar Hősök Napja Nemzeti Összetartozás Napja 70 éves kortárstalálkozó Maroshévízen Népi megfigyelések – hiedelmek Péter Árpád életútja, a szabadságért folytatott harca (3.) Kemény oldal Loksa Gábor verse ARANY M O R Z S Á… Tovább »

Október 9-én lesz megtartva a XIV. dr. Urmánczy Nándor Emléknap.  Ez alkalommal felmerült az a kérdés, hogy milyen előadást láthassanak a maroshévízi érdeklődők. Eddig már többen is jöttek javaslatokkal, de mi úgy gondoltuk, hogy megkérdezzük olvasóinkat is, hogy kit szeretnének szívesen látni az ingyenes műsoron. Kérjük, javaslataikat jelezzék és a legtöbb „szavazatot” elért együttes fog… Tovább »

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez évben is a helyi római katolikus templomban 17 órától szentmise keretén belül volt megemlékezés, mely alkalommal László Áron plébános úr röviden beszámolt a 101 éve aláírt diktátumról. 17 óra 32 perckor megkondultak a templom harangjai, emlékeztetve a szomorú diktátumra és következményeire. Ezt követően mécsesek lángjai gyúltak meg jelképezve… Tovább »