'21 aug
30

Nemrég a helyi sípálya mellet bob pályát avattak, így településünk egyik legkeresettebb helye egy újabb létesítménnyel bővült. Így a két sípálya mellett, mára már wellness fürdő, sportpálya, lovarda és a nem régtől bobpálya is csalogatja a helyi lakosokat és a turistákat. A bobpálya a maga közel 2 kilométeres hosszával jelenleg Románia leghosszabb ilyen jellegű pályája…. Tovább »

'21 aug
26

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-8szam.pdf). A tartalomból: Felső-Maros menti Református Ifjúsági Tábor Székely Góbék – Pittyes Kettes és Gyufa – vagy … Nyári fesztiválok, koncertek Történészek Maroshévízen 50 éves kortárstalálkozó Ivóvízforrásaink ARANY M O R Z S Á K „Pityu, a borbély” A székely-magyar rovásírás emlékei 78. rész A hónap festménye Dénes Géza… Tovább »

'21 aug
11

„A lélek halhatatlan.”                                                                                            (Az öreg halász és a tenger, Hemingway)                                                              Dr. DÉNES KÁROLY ny. állatorvos szül. Gyergyóbékás, 1935.okt.19. életének 85. évében,   Budapesten, 2021. augusztus 7-én, tragikusan hirtelenül kilehelte lelkét. Drága halottunkat 2021…. Tovább »