'21 Sze
25

Maroshévízen 2021 szeptember 23-25 között Őszi Napok zajlottak. Főtámogatója ezen eseménynek a Maroshévízi Önkormányzat és Helyi Tanács. A rendezvénysorozatból az Ifjúsági Nap a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Operettissimo előadás a Hargita Megyei Tanács  támogatása által valósult meg. Főszervező: a Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesülete, társszervezők pedig a Kemény János Elméleti Líceum, a  Maroshévízi… Tovább »

'21 Sze
25

Megjelent a Maroshévízi Hírlap szeptemberi száma (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-9szam.pdf). A tartalomból: IX. Maroshévízi Magyar Művelődési Napok, 2021. október 8-10 Házas hétvége Koltón   Bobpálya Maroshévízen   Tíz éve van Urmánczy-szobor településünkön. Emlékezzünk!   Jótékonysági főzés   Tanfelszerelés a diákoknak   Európai Kulturális Örökség Napja   Erdei sétáink   ARANY M O R Z S Á K  … Tovább »

'21 Sze
21

Szeptember 19-én a maroshévízi Urmánczy-kastély adott színhelyt az idei Európai Kulturális Örökség Napjának. Az eseményen bábszínházat lehetett megtekinteni, ahol a kolozsvári színtársulat a János Vitézt és Ionica című bábműsorokat adta elő. Volt kastélylátogatás, biciklis kirándulás a település több nevezetességéhez, különböző játékok, kiállítások, kerekasztal-beszélgetés Maroshévíz épített és természeti öröksége címmel. Délután Varga András gitáros koncertjét lehetett… Tovább »

'21 Sze
15

2021. szeptember 3. és 5. között, Hargita Megye Tanácsának támogatásával és a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében lett megtartva a II. Házas Hétvége Koltón. Szeptember 3-án, pénteken a Házasok klubjának 10 fős lelkes csapata útnak indult Koltóra felfedezni azokat a tájakat, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme kiteljesedett. Házsashétvégének tökéletes volt ez az úti cél…. Tovább »

'21 Sze
15

2011-től a dr. Urmánczy Nándor Egyesület minden évben tanfelszereléseket ad azoknak a diákoknak aki a Kemény János Elméleti Líceumba kezdik meg iskolai éveiket. Ez év sem volt kivétel, hisz idén is a 12 kezdős vehetett át csomagot. Ugyancsak ilyen csomagokban részesültek a salamási magyar első osztályosok is. Kívánunk nekik jó tanulást.