'21 dec
30

.           Naponként tanúi lehetünk annak, hogy a kiscsoportok, a család, a baráti közösségek, miként esnek áldozatul ebben a mostani helyzetben, és sajnos ez alól a gyülekezeti közösségeink sem kivételek. Egyre inkább jellemzővé válik, hogy bezárkózunk, elszokunk a közösség megélésének különböző formáitól. Éppen ezért ebben az esztendőben a hatályban lévő szabályokat betartva igyekeztünk hangsúlyt fektetni a… Tovább »

'21 dec
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap (http://hirlap.marosheviz.info/szam/11evf-12szam.pdf) A tartalomból: Megrongálták az Urmánczy-hidat (novemberi lapzárta után) 100 gyergyószéki recept, több mint 100 gyergyószéki háziasszony Maroshévíz és régi gondjai A Mikulás még mindig csodákra képes Foguk fehérjét mutatják az európai birodalom fővárosából ARANY M O R Z S Á K Idődoboz Kutyafogathajtó verseny A székely-magyar rovásírás emlékei 83. rész… Tovább »

'21 dec
13

2021. december 11-én tartotta meg a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület az év végi gyűlését. A gyűlésen elhangzottak a 2021-es év tevékenységeinek beszámolói, majd a 2022-es évi tervekről esett szó. A jövő évben az egyesület szeretné folytatni a már elkezdett tevékenységeket. Többek között, a magyar költészet napjának megtartását, részt venni nemzeti ünnepeinken, az első osztályosoknak tanfelszereléseket… Tovább »

December 4-5 között a magyarországi Páty településen fogathajtó, kutyás-kerékpáros versenyre került sor, melyen részt vett a maroshévízi Marc Gábor is. A Mikulás Kupával és egyben Magyarország Országos Bajnokságnak is számító versenyre több mint 250 sportoló nevezett be. Így jelen voltak: Ausztriából, Bulgáriából, Szlovákiából, Romániából és Magyarországból, köztük sok országos bajnokkal. A maroshévízi Marc Gábor, a… Tovább »

December 4-én volt a hivatalos bemutatója a „100 gyergyószéki recept, több mint 100 gyergyószéki háziasszony„ című receptes könyvnek a gyergyószentmiklósi művelődési ház nagytermében. A könyv szerkesztője Jánossy Aliz, a fényképeket készítette Bartalis Előd. A könyvet a baróti Tortoma Kiadó és Könyvkereskedés adta ki. A bemutatón a moderátor Kolozsi Borsos Gábor színművész volt, beszéltek a könyvről… Tovább »