A Tiszteletes Úr és Tiszteletes Asszony által szervezett táborok mostanára igazi hagyománnyá váltak a maroshévízi református ifjúsági csoport tagjainak számára. Világos volt, hogy ebben az évben sem maradhatott el a kirándulással, közös játékokkal és csupa jókedvvel tarkított táborozás. Idén Kalotaszeg, Románia egyik legszebb tájegysége szolgált az utazás céljául. Az első napon a Mákófalvára vezető utunk… Tovább »

Kiránduláson vettünk részt a Maroshévízi Református Egyházközség szervezésében július 2-án és 3-án; az útirány Észak-Erdély és Máramaros volt. Első állomás a dési református templomnál volt, ami egy építészeti, művészeti csoda. 1453-ban kezdték el építeni, és Szent István tiszteletére szentelték fel. Csúcsíves részleteivel a magyar gótika remekműve. A történelem többször is megtépázta: rombolta tatár, török, többször… Tovább »

A tartalomból: Magyar hősök emléknapja Ez a fránya háború Urmánczy Nándor-emléknapra készülődve Könyvújdonság Természetkedvelők Boldogasszony zarándokvonat „Klasszikusok könnyedén” niedermüller péter rasszista nyilatkozataira Beszámoló az V. Maroshévízi Református Családnapokról „Uram, vedd az életemet, és te vezessed, mert én nem vagyok képes rá.” Beszélgetés a maroshévízi Bartha Zsolt Andrással (befejező rész) Rákosi Károly labdarugót faggattuk. Léleksarok A… Tovább »