Magyar Hősök Napja   Minden évben május utolsó vasárnapján azokra a magyar katonákra emlékezünk, akik életüket adták a haza megvédéséért, hősi halált haltak egy igaz, nemes ügyért. Maroshévízen a Magyar Hősök Napján 2007-töl minden évben megemlékeznek, koszorúznak, a Zsákhegyi Katonai Temetőben felállított első világháborús emlékműnél. Ez évben sem volt másképp. A turulmadaras emlékműnél koszorút helyeztek… Tovább »

Ez évben is a dr. Urmánczy Nándor Egyesület kérésére a maroshévízi vasútállomáson meg állt a Boldogasszony Zarándokvonat. Május 25-én tizedik alkalommal állt meg a hévízi állomáson a csíksomlyói búcsúra menő vonat. A közel 900 zarándokkal berobogó vonatot több maroshévízi lakos fogadta. Elsőként Ft. Felföldi László pécsi megyéspüspök mondott beszédet és adta áldását, majd Budai László… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap úgy nyomtatott formátumban mint a világhálón is olvashatóan (http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-5szam.pdf). A tartalomból: Javaslatokra várva Hol vannak az igazi politikusok? Hulladékgyűjtés SPORT: Röplabda, Karate Lesz gáz? Gáz van! Beszélgetés Dobribán Aliz nénivel. Zsákhegyi Katonai Temető rövid története (7.) Városnapok Elsőáldozás Szabó Erzsébet: Édesanyám. Dénes Géza: Gyere velünk A szavatok dönthet. Péter Árpád költeménye… Tovább »

Május 14-én a maroshévízi római katolikus egyháznál első áldozásra került sor. Sajnos manapság egyre kevesebb elsőáldozót jegyezünk, ha ezelőtt 30-40 évvel 50-60 is volt manapság a számuk nagyot csökkent. Az idén 17 keresztény járult az elsőáldozáshoz. Akár az eddigi években az idén is az ajándékcsomagokat a dr. Urmánczy Nándor Egyesület állta.

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület május 6-ra hulladékgyűjtésre hívta fel a természetbarátokat. Az eseményre 14 személy jelentkezett. A délelőtti órákban lezajlott eseményen a Maros jobb partját takarították meg a szeméttől, egészen pontosan a Kelemenjel (Kelemen-patak) városrészen és a Végárny (Vugány) részeken. Összesen 10 darab hatvan literes és 8 darab 120 literes szemetes zsák telt meg… Tovább »

Május 3-7 között zajlott le Bukarestben a kisifjúsági röplabda országos döntő torna. A Maroshévízi ISK a 6. helyezést érte el, ami egy előkelő helynek számít. A hévízi csapat tagjai: Csiki Robert, Coşarcă Răzvan, Stoian Teodor, Borşeri Marian, Ilie Darius, Hîngan Darius, Moldovan Rareș,Molnar Hunor, Man Cosmin, Ungurean Răzva, Ungureanu Precup Alex Ioan. Edző: Macarie Ovidiu…. Tovább »

Május 12-14 között Brassóba volt megtartva a Kergsztur – Fudosin karate kupa, melyre hat csapat, több mind 110 karatékája nevezett be. Az versenyen jelen volt a Maroshévízi Shodan S. E.  sportolójai is, akik, különböző évkoros csoportokban,  19 arany, 13 ezüst és 14 bronz éremmel tértek haza. Íme az eredmények: Precup Ioana arany kumitéban és bronz… Tovább »

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület, holnap, március 6-án egy Maros-parti takarítást szervez. Akit ideje engedi és részt akar venni, az  alábbi telefonszámon jelezze: 0744136068. Köszönjük.