VI. alkalommal, június 16-18-a között kerültek megszervezésre a Maroshévízi Református Családnapok. Az előző családnapokkal ellentétben az idén azonban a helyszín nem a református parókia udvara volt, hanem egy borzonti vendégház. Az eseményen kilenc család vett részt, így összesen 30-an népesíthettük be  vendégházunk minden szegletét. A helyszínváltás mindannyiunk véleménye szerint hasznos volt, hiszen így a családok… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap júniusi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-6szam.pdf A tartalomból: Tizedik alkalommal állt meg a zarándokvonat Magyar hősök napja Pünkösdi zarándoklat Urmánczy sírjánál Németh Szilárd kormánybiztos Maroshévízen „A művészetben szép és csúf nincs.” – Beszélgetés Pál István művésszel. Karate Labdarúgás Léleksarok A székely-magyar rovásírás emlékei  99. rész Zsákhegyi Katonai Temető rövid története… Tovább »

Június 20-án egy budapesti küldöttség járt Maroshévízen, mely küldöttséget Németh Szilárd kormánybiztos vezette. A hévízi tartozódásuk alatt többek között meglátogatták a Dr. Urmánczy Nándor sírját és a római katolikus templomudvaron levő Urmánczy Nándort ábrázoló szobrot, melyet 2011-ben, Kövér László házelnök adományozott a maroshévízi magyarságnak. Ez alkalommal Németh Szilárd kormánybiztos úr koszorút helyezett el Maroshévíz legnagyobb… Tovább »

Június 3-án zajlott le Tusnádon a „György Gellért” karate emlék torna, melyet a szetmártoni Black Karate Sport Egyesület szervezett. Az eseményre 310 sportoló, 20 egyesülettől nevezett be és 8 megyét képviseltek. A maroshévízi Shodan Sport egyesület 3 arany, 3 ezüst és 9 bronzéremmel térhetett haza (különböző kategóriákban). Az eredmények: Belean Oana ezüstérem katában, Cernat Alexia… Tovább »