'23 aug
30

Újból az 1869-ben épült Urmánczy fedeles hidat gyalázták meg ismeretlen gazemberek. Augusztus végére 10 deszkát téptek le a híd oldaláról, míg egy felső tartó szerkezetet törtek el. Ez utóbbit meglehet, hogy az ott átjáró széna bálákkal megrakott kocsik egyike akasztotta meg és törte szét, hisz ott jártunkkor is egy ilyen autó, jó magason megrakott széna… Tovább »

'23 aug
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap július-augusztusi száma. A tartalomból: A Maroshévízi Magyar Művelődési Napok programja. Nemzetek Fesztiválja Maroshévízi Református Családnapok Népszámlálás 2022 A székely-magyar rovásírás emlékei 100.  rész Léleksarok Zsákhegyi Katonai Temető rövid története (9.) Töltött káposzta – Sárig Csilla rovata Szabó Erzsébet: Hegedűnek húrja A természetnek ölében. Péter Árpád költeménye. Bajkó Zsigmond:  Utolsó szó Dénes… Tovább »

'23 aug
16

Augusztus közepén tartották meg Maroshévíz testvér városában, Marcaliban, a „Nemzetek Fesztiválja” elnevezésű kulturális rendezvényt. Az eseményen jelen voltak az alábbi települések képviselői: Velka nad Velickou, Medulin, Krotoszy, Maroshévíz és Marcali. A maroshévízi küldöttségben összesen 24 személy kapott helyet. Közülük Bodor Attila Béla alpolgármester vezetésével még 4 személy a helyi hivataltól: Vodă Florin polgármesteri hivatala beszerzési… Tovább »