'23 nov
22

November 20-án elhunyt a maroshévízi röplabda sport egyik legismertebb személyisége Burus Nicu.  1964-ben született Maroshévízen. Itt kezdett röplabdázni majd 1982-ben a Karácsonykői (Piatra Neamt) csapatához igazolt. Játszott a Fibres Rifil Savinesti csapatában, majd Izraelben és a magyarországi élvonalban is ahol a Kaposvár csapatával országos bajnokságot is nyert 1992-ben. 1995-ben visszatért Karácsonykő csapatához mellyel az első… Tovább »

'23 nov
21

Az Országos Ifjúsági röplabda bajnokságban: Maroshévízi ISK – Szucsávai LPS ISK 3-2

'23 nov
21

Megjelent a Maroshévízi Hírlap novemberi száma. A világhálón itt olvasható: http://hirlap.marosheviz.info/szam/13evf-11szam.pdf. A tartalomból: Maroshévízi Magyar Napok és egyebek margójára Előadás az Urmánczyakról Őrtűzgyújtás Áldás a szépkorúaknak Megemlékezés az 56-os szabadságharcra Parlamenti felszólalás Urmánczy ügyben Frankfurtiak Maroshévízen Röplabda Urmánczy Nándorra emlékeztek Ismétlődő történelem Karate Országos Nemzeti Karate Bajnokság Dryland Dédabisztra Kupa Magyar Nemzeti Névtér és kongresszus… Tovább »

'23 nov
12

November 10-11 között a maroshévízi Shodan S. E. Bukarestbe vett részt az Országos Nemzeti Karate Bajnokságon, melyen Románia összes karate csapata részt vett. A Bőythe Attila 5 Danos mester és Bőythe László 4 Danos mester, edzők által felkészített csapat ÖT országos bajnoki címmel, 4 országos második és 7 országos harmadik hellyel tért haza. Íme az… Tovább »

November 8-án a Sapientia EMTE csíkszeredai kara és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezésében a Sapientia Egyetemen a határon túli magyar emlékhelyekkel kapcsolatos tevékenységéről tájékoztatta a meghívottakat Mócza Gábor a Nemzeti Örökség Intézet főigazgatója. Ugyanakkor együttműködési javaslatokat mondott el, és felvázolta a Magyar Nemzeti Névtérben épített Határon Túli Magyar Emlékhelyek Névterének a koncepcióját. Az eseményen ismertette a… Tovább »

  November 4-én zajlott le Maroshévízen a hagyományos Remember Cup karate kupa. Az eseményre 8 csapat több mind 100 sportolója jelent meg. Jelen voltak: Csíkszentmárton, Szépvíz, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Szászrégen, Botosani és Maroshévízi csapatai. A maroshévízi Shodan csapata  12 arany, 9 ezüst és 23 bronzérmet szerzett. Íme a hévízi csapat tagjai: Bakó Andreea, Moldovan Krisztián,… Tovább »